Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 20. szombat

USANagydíj

Alonso: Nem tisztázni kell a szabályokat, hanem alkalmazni

Továbbra is úgy véli a kétszeres F1-es világbajnok, hogy következetlenek a felügyelők a szabályok betartatása terén: a futballból hozott példával illusztrálta a spanyol, hogyan kellene ennek működnie.

részletek

Nem volt képes elvenni a Red Bull Perez dobogóját

A csapat a bokszba rendelhette volna Sergio Perezt, hogy egy futam végi etappal elvegye a leggyorsabb kör pluszpontját Lewis Hamiltontól – ez azonban brutális lett volna a versenyzővel szemben Christian Horner szerint.

részletek

Sírva fakadt a fájdalomtól Mazepin Austinban

Az ág is húzta Nyikita Mazepint az USA Nagydíjon: egy forró alkatrész égette a lábát, meglazult fejtámasz miatt az első körben ki kellett állnia, és a sisakjával is problémája volt.

részletek

Podcast: Lélektani csapás Texasban

Verstappen többször is meg tudta fordítani az austini küzdelmet, s ez a siker a bajnoki hadjáratban is sorsdöntő lehet. Megbízhatósági aggályok és tempóhiány a Mercedesnél, a Ferrari egyre meggyőzőbb.

részletek

Norris számára ijesztő volt az első körös csata

Lando Norris félelmetesnek írta le az első körös csatázását csapattársával, Daniel Ricciardóval és a ferraris Carlos Sainzcal. A fiatal brit csalódott volt az USA Nagydíj leintését követően.

részletek

Marko: Még két győzelem kell a vb-címhez

A Red Bull tanácsadója szerint tíz futamot kell nyerniük ahhoz, hogy a végső siker is meglegyen, ebből nyolc már megvan. A szakember szerint Mexikó és Brazília ráadásul kedvezhet is nekik.

részletek

Nem érdekli Vettelt az Előzés-díj

A mezőny végéről indulva lett tizedik az USA Nagydíjon az Aston-pilóta, így ő vezeti a szezonbeli előzések számát nyilvántartó listáját. Ehelyett azonban a pontszerzésnek és a jó stratégiának örült.

részletek

Masi elmagyarázta az Alonso–Raikkönen ügyet

A spanyol pilóta inkonzisztens felügyelőkről beszélt, a versenyigazgató azonban elmondta, mi volt a döntő faktor, amiért Raikkönennek nem kellett visszaengednie őt, ellentétben a későbbi esetekkel.

részletek

A Honda rendkívül elégedett az újabb sikerrel

Úgy tűnik, a Mercedes még az újabb, frissített motorokkal sem tud döntő fölényre szert tenni. Max Verstappen a Red Bull-Hondával erőből le tudta győzni Hamiltont, a japán gyártó idén tényleg remekel.

részletek

Schumacher is segítette Verstappent a győzelemben

Christian Horner csaknem szívrohamot kapott, mikor a lekörözött Haas feltartotta az éllovast az utolsó előtti körben. A Mick Schumacher miatt nyitható DRS azonban végső soron jól jött Verstappenek.

részletek

Mercedes: Korábbi cserével nyerhettünk volna

A címvédő istálló vezető pályamérnöke utólag már úgy érzi, egy agresszívabb stratégiával győzhettek volna Austinban. Andrew Shovlin beszélt arról is, hova tűnt az első edzésen látott előnyük.

részletek

Ricciardo: Kemény védekezésre volt szükség

Az első körben, majd a verseny későbbi szakaszában is meg kellett vívnia Sainzcal a McLaren ausztráljának, akinek ötödik hely lett a jutalma Austinban. Norris megijedt a start utáni csatában.

részletek