Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 11. csütörtök

Pironi

Retro – Az őrült utolsó három monacói kör

Monte-Carlo. Egy nagydíjserleg, amelyre biztosan minden versenyző vágyik. Napra pontosan negyven évvel ezelőtt viszont úgy tűnt, hogy ezt a futamot senki nem akarja megnyerni.

részletek

A világbajnoki küzdelem elrontja a barátságokat

Számtalan esetben fordult már elő, hogy egymással jó barátságban levő pilóták ádáz ellenségekké válnak, ha mindketten a világbajnoki címért küzdenek. Hamilton és Vettel sem vacsoráznak együtt egy ideig.

részletek

Schumacher és nyolc másik híres csapatváltás

A sikeres F1-es pilóták sajátja, hogy nagyszerűen tudnak csapatot váltani - a múltban többször is előfordult, hogy a versenyzők lehető legjobb ütemben hagyták ott munkaadójukat egy jobb ajánlatért. Persze néhányuk esetében éveket kellett várni a sikerre, de idővel kiderült, megérte az új kihívást választani.

részletek

Retro - Halálos Ferrari a rajtrács élén

Hiába született meg az 1982-es Kanadai Nagydíjon a BMW-motor első F1-es győzelme, a világ nem ez, hanem egy fiatal újonc versenyző halála miatt véste örökre emlékezetébe azt a június 13-i napot.

részletek

Retro - Amikor senki se „akart” nyerni Monacóban

Az F1 történetének egyik legkülönösebb befutóját szolgáltatta az 1982-ben ezen a napon rendezett Monacói Nagydíj, amelyen a mezőny élén állók látszólag mindent elkövettek annak érdekében, hogy ne jussanak el a célig. Valakinek azért mégis sikerült.

részletek

Retro – Így úszik el egy Ferrari-örömünnep

Hazai pályán, Imolában Gilles Villeneuve és Didier Pironi első és második pozícióban is álltak a két Ferrarival – mire azonban leintették a futamot, a Scuderiának csupán két pontja maradt.

részletek

Retro – Piquet pofozkodik a pályaszélen

Ezen a napon rendezték azt a versenyt Hockenheimben, ahol derékba tört egy pályafutás, érzelemdús győzelem született a 27-es Ferrarival – és lezajlott az F1 történetének leghíresebb bunyója.

részletek

Retro – Utolsó győzelem a horrorbukás után

Belgiumban elhunyt csapattársának ajánlotta karrierje utolsó F1-es sikerét Didier Pironi, aki nem sokkal korábban túlélt egy hatalmas balesetet – akárcsak Rene Arnoux az 1982-es futamon.

részletek

Retro – Didier és Gilles: Halálos rivalizálás

Ma ünnepelné születésnapját a nagy francia F1-es pilótageneráció egyik elvesztett tehetsége, az 1982-ben Gilles Villeneuve-vel tragédiába torkolló párharcba kezdő Didier Pironi, aki maga a tengeren lelte halálát.

részletek