DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 5. kedd

Marlboro

Elhunyt a leghíresebb F1-es szponzor főnöke

77 éves korában koronavírus következtében meghalt John Hogan, aki ezernyi szállal kötődött a Formula-1-hez, mindenekelőtt a Marlboro marketingfőnökeként, amely vezetése alatt szponzorként dollártízmilliókat pumpált a sportágba.

részletek

A teve, a bika és a cigarettás dobozok

Az alábbi cégek vagy termékek túlnyomó többségének eredetileg semmi kapcsolódása a versenyzéshez, de még az autózáshoz sem, évtizedek szponzori szerepvállalása és óriási reklámköltségek árán mégis sikerült bevonulniuk a Formula–1 történetébe. Egyesek világbajnok autók színvilágát kölcsönözték, mások saját néven indítottak csapatot: a szerkesztőségben összeállítottuk a legemlékezetesebb F1-es szponzorok listáját.

részletek

A Ferrari bajban lehet szponzora miatt

A Ferrari, bár még el sem kezdődött a szezon, máris szabálysértést követhet el, ha Ausztráliában rajta lesz az autókon a Philip Morris Mission Winnow logója, ahol tilos dohányterméket reklámozni.

részletek

Szponzortörténelem a Magyar Nagydíjakon

Egyetlen Formula-1-es verseny sem jöhet létre tőkeerős támogatók nélkül. Ez lehet az állam, de gyakrabban találunk példát egy tehetős szponzor segítségére. Nem volt ez soha másképp a Magyar Nagydíjak történetében sem, amelynek az elmúlt 33 kiírás során számos névadó szponzora volt már.

részletek

Újra hirdethet a Marlboro a Ferrarin

Néhány évtizeddel ezelőtt szinte minden nagy csapatot valamilyen dohányipari vállalat szponzorált, a szigorítás miatt ezek eltűntek. A Ferrarin most újra hirdetni fog a dohányos cég.

részletek

Így alakult át a McLaren-autók neve a történelem során

A várakozások alapján a McLaren valószínűleg vissza fog térni legendás narancssárga színezéséhez, ám egy fontos változást már most bejelentettek: MP4-32 helyett MCL32-nek fogják hívni 2017-es modelljüket.

részletek

A Ferrari tovább reklámozza, amit nem szabad

Bár már egy évtizede tilos a dohánytermékek reklámozása az F1-es pályák és csapatok számára, a Ferrari rejtetten még mindig a Marlborót hirdeti - sőt, most hosszabbítottak szerződést egymással.

részletek

F1-Archív: Téli olimpiára készül a Renault

Patrick Head aggódik, Button háta fáj, Fisichella győzhet a Jordannel, Massa magabiztos, Kubica a gyógyulás útján, Raikkönen bukott, a Renault hóban járt a teszten - 15 év F1-es hírei február 22-én.

részletek