DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Ferrari tovább reklámozza, amit nem szabad

Bár már egy évtizede tilos a dohánytermékek reklámozása az F1-es pályák és csapatok számára, a Ferrari rejtetten még mindig a Marlborót hirdeti - sőt, most hosszabbítottak szerződést egymással.

A Marlboro anyavállalatával, a Philip Morrisszal a Ferrari évtizedekben mérhető partneri viszonyra tekinthet vissza, hiszen együttműködésük még az 1970-es években kezdődött. Mindez pedig annak ellenére is máig kitart, hogy a dohánygyártónak már semmilyen megjelenés nem engedélyezett a versenypályákon. Persze sokan úgy vélik, hogy indirekt módon még mindig ott van a Marlboro logója az F1-es Ferrarikon, hiszen az autók motorborítására ragasztott piros-fehér matrica kinézete utalás lehet a dohánymárkára.

Dppi_00411005_369



A két vállalat legutóbbi szerződése 2015 végéig volt érvényes, de a felek ezt most újabb három évvel, 2018-ig meghosszabbították. Hivatalos bejelentés érthető módon nem is történt a megállapodásról, a hírt a Bloomberg közölte, hozzátéve, hogy az új egyezség révén 160 millió dollár üti a Ferrari markát.

A csapat és a Philip Morris továbbra is szoros viszonya nem véletlen, hiszen az istálló új főnöke, Maurizio Arrivabene tavaly év végi kinevezése előtt hosszú éveken át a dohánycég elnökhelyettese volt.

A lap idéz egy üzleti elemzőt, aki szerint egyértelműen megéri a feleknek folytatni az együttműködést: „Noha nem beszélnek róla, a szinergikus, egymást erősítő hatások továbbra is jelen vannak. Az a tény, hogy eltávolították a feliratot, még nem jelenti azt, hogy az emberek nem látják a kapcsolatot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: