DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

Mandalika

Egymásra mutogat Indonézia után a Honda és a Michelin

A gumigyártó szerint a japán márka nem tudta a Mandalikába szállított abroncshoz igazítani a motorját, Alberto Puig Honda-főnök ellenben a francia cég hozzáállását bírálta.

részletek

Oliveira győzött az indonéz esőben

Több mint egy órányi halasztás után rajtolt el a MotoGP lerövidített mandalikai futama, amelynek végén a KTM portugálja nyert két francia, a yamahás Quartararo és a ducatis Zarco előtt.

részletek

Quartararo a pole-ban, betlizett a Honda

Két hete Katarban szenvedett, most azonban rajtelsőséget szerzett az Indonéz GP-re a Yamaha világbajnoka. A Pramac Ducatik még az első sorban, Marc Marquez kétszer is bukott a Q1-ben.

részletek

Kettős Yamaha-vezetéssel indult az indonéz hétvége

Az első edzésen még küszködő Fabio Quartararo volt a leggyorsabb az Indonéz GP első napján, megelőzve csapattársát, Franco Morbidellit. Feltámadtak a Ducatik is, Marc Marquez egy bukással a sor végén.

részletek

Őrült és extrém versenyre számítanak Mandalikában a MotoGP-sek

Elviselhetetlen forróság, új aszfaltozás az eleve vadonatúj pálya egyes szakaszain, változó gumiszerkezet: komoly kihívásokkal szembesülnek a motorosok az Indonéz Nagydíjon.

részletek

VR46-os versenyző a leggyorsabb Marquez előtt

Meglepő név végzett az élen a mandalikai teszt második napján Luca Marini személyében. Marc Marquez egyre erősebb az új Hondával, továbbra is remekel az Aprilia – ez történt szombaton.

részletek

„Motorozásra alkalmatlan volt az indonéz pálya”

Borzalmas körülmények fogadták a MotoGP mezőnyét a vadonatúj mandalikai helyszínen, ahol a versenyzőket kötelezték arra, hogy körözéssel takarítsák az aszfaltot. A kavicsokkal is meggyűlt a bajuk.

részletek

Pol Espargaro nyitotta az élen az indonéz tesztet

A Repsol Honda spanyolja volt a leggyorsabb a MotoGP-mezőny számára ismeretlen mandalikai pályán zajló teszt első napján, megelőzve apriliás testvérét és a KTM-es Brad Bindert.

részletek

Ébred a MotoGP: így fest a tesztszezon

Január utolsó napján felbőgnek a motorok Sepangban, de a teljes mezőny csak kicsivel később kezdi meg a munkát – amelyet aztán a vadonatúj indonéz pályán folytatnak egy héttel utána.

részletek

Dupla top 10-es eredménnyel zárta a szezont Sebestyén Peti

Mindkét indonéziai futamon a 10. helyen látta meg a kockás zászlót a HUMDA támogatásával a Supersport-világbajnokságon a BARDAHL Evan Bros színeiben versenyző magyar motoros.

részletek

Rekordszámú futam a 2022-es MotoGP-naptárban

A FIM és a Dorna közzétette a gyorsaságimotoros-világbajnokság előzetes 2022-es versenynaptárát, amelyben minden eddiginél több forduló, köztük két új helyszín kapott helyet.

részletek

Brno nélkül jött meg az előzetes GP-naptár

Közzétették a koronavírus-járvány miatt hatványozottan előzetesnek nevezhető jövő évi menetrendet a MotoGP szervezői. A naptár nagyjából a szokásos, de tartalék helyszíneket is kijelöltek.

részletek