DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Sebestyén Peti: 13. hely és műszaki hiba Indonéziában

A biztató kezdés ellenére nem alakult jól a Supersport-világbajnokság egyetlen magyar versenyzője számára az utolsó előtti 2022-es versenyhétvége.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Hőség és felszáradó pára fogadta péntek reggel a Supersport-vb mezőnyét, ahol Sebestyén Peti az FP1-et a 6. pozícióban zárta. A második szabadedzésre és az időmérőre azonban nem sikerült megtalálni a megfelelő beállításokat, melynek következtében Peti csak a 17. helyre kvalifikálta magát. Onnan felzárkózva aztán egy remek rajttal már az első körökben a top 10 környékén motorozott, majd a 13. helyen fejezte be a szombaton futamot.

sebestyen-peti-mandalika-1_1



„Pozitívan indult a hétvége ismét, ahonnan nem sikerült a megfelelő lépéseket megtenni. Az időmérőn sem volt már tapadása az első guminak, ami később, a versenyen is problémát okozott. Az adatok alapján egyértelműen látszik mi a probléma, én is érzem, hogy ott tudok lenni a TOP 10-en belül, remélem holnapra sikerül megfelelően beállítani a motort” – mondta el a HUMDA pilótája

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta vasárnap reggel a 9. helyen fejezte be  a warm up-ot, így nagyon motiváltan várta a második futamot. A rajt utáni első körökben sikeresen megkezdte a felzárkózást, de sajnos egy technikai probléma miatt kiállni kényszerült a bokszutcába, és bár még vissza tudott menni, a verseny ezzel számára véget ért.

„Jól éreztem magam a ma reggeli edzésen, ezért nagyon vártam a versenyt. A rajt után is biztató volt minden, de pár kör elteltével éreztem, hogy valami baj történt. Ki kellett állnom a boxutcába, ahol megcsinálták a váltókart, utána viszont még vissza akartam menni, hogy legalább adatokat gyűjtsek, de a versenyemnek akkor már lőttek” – mondta el a HUMDA pilótája.

A mezőny most átutazik Ausztráliába, ahol hétvégén a szezonzáró fordulót rendezik majd.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: