DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 28. szerda

Innováció

Formula Student a Hungaroringen

Közép-Európa legnagyobb konstrukciós mérnökversenyének ad otthont augusztus 8. és 12. között a Hungaroring. 73 csapatból több, mint 2500 motivált hallgató népesíti be a Forma-1-es Magyar Nagydíjnak is otthont adó pályát. A versenyt szervező Járműmérnökök Egyesülete a rendezvény fő partnereivel sajtótájékoztatót tartott, ahol a rendezvény részleteiről tudhatott meg többet a sajtó.

részletek

Mercedes: A DAS nem hoz másodperceket

Toto Wolff természetesen a csapat többi tagjával együtt bízik abban, hogy a kettős tengelyű kormányzás előnyt jelent az év során, de közel sem hoz annyit a konyhára, mint azt sokan gondolják.

részletek

Alonso: A Mercedes az új innovációval üzent a riválisoknak

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta szerint a címvédő istálló új fejlesztése kiváló, bár hatékonyságát megkérdőjelezi. A riválisokat azonban sokkolhatta a Mercedes új, trükkös megoldása.

részletek

Bottas már egy éve is tudott a Mercedes forradalmi újításáról

Remekül titokban tartották a német gyári istállónál a forradalmian új, kettős tengelyű kormányzási rendszert, pedig Valtteri Bottas már közel egy éve tudott mindenről. De ez valóban előny lesz?

részletek

Innovation Days 2017 - Kapcsolat az ember és az autó között

Az ember és a fejlett technológia közötti kapcsolattartás innovációira, illetve a minden korábbinál intelligensebb digitális szolgáltatásokra épülő idei rendezvényt a BMW Group azon legkorszerűbb fejlesztései bemutatásának szenteli, amelyek egyre sokrétűbben integrálják az okos rendszerekkel felszerelt gépkocsikat a bajor gyártó ügyfeleinek digitális életébe.

részletek

Hálózatba kapcsolt autók - A jövő elkezdődött!

A mai napon, a CES-en Mr. Ghosn bejelenttette, hogy a Renault–Nissan Alliance vállalatszövetség felgyorsítja az olyan, fejlett hálózatba kapcsolt technológiák fejlesztését és bevezetését, mint a Microsoft Cortana, amely egy járműbe integrált személyi asszisztens. Mivel a jövő járművei hozzáférnek majd olyan fejlett szolgáltatásokhoz, mint a Cortana beszédelemző rendszere, a vezetők kihasználhatják a járműbe integrált beszédfelismerés és az intuitív ember-gép interfész (HMI) előnyeit is.

részletek

Lebegő műszerfalat csodáltak meg Vegasban

Az innovatív kezelőfelület a jövő járműveinek utastér-elrendezését vetíti elénk. A BMW HoloActive Touch a 2017-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon mutatkozik be először.

részletek

Stresszmentes vezetés a Forddal

A Ford új, önállóan működő technológiája kellemes pihenéssé varázsolja a dugóban töltött időt, és távvezérléssel leparkolja az autót...

részletek

Rajongunk a Ford új fejlesztésű, vezetést segítő innovációiért

Bár az önállóan közlekedő járművek megjelenése egyelőre a jövő zenéje, az európai autósok körében egyre népszerűbbek azok a félig automatizált technológiák, amelyek a jövő autóinak építőelemei lehetnek majd – állapítja meg a Ford Motor Company új, az európai autóvásárlási trendeket elemző tanulmánya.

részletek