Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 22. péntek

Gyász

Már két halott a Man-szigeten

Újabb halálos áldozatot követelt a világ legőrültebb utcai motorversenyeként ismert Man-szigeti TT: a holland Jochem van den Hoek 24 óra alatt a második versenyző, aki meghalt a 60 kilométeres versenypályán.

részletek

Megható emlékekkel búcsúzik Hayden öccse

Miután bátyjuk, Tommy a család nevében búcsúzott az elhunyt világbajnoktól, a legfiatalabb Hayden-testvér, Roger az Instagramon tett közzé néhány könnyfakasztó mondatot egy kép kíséretében.

részletek

Nicky Hayden: Akit nem lehetett nem kedvelni

Hétfő késő délután elhunyt Nicky Hayden, aki múlt szerdán szenvedett súlyos sérüléseket okozó kerékpárbalesetet. Halálával nem csak egy bajnok, egy legenda, hanem egy csupaszív sportember távozott közülünk.

részletek

Megrázta a világot Hayden halálhíre

A motorsport világa gyászba borult május 22-én: egy cesenai kórházból megérkezett a hír, melytől napok óta féltünk... Pályatársak, kollégák, barátok gyászolják 2006 világbajnokát, Nicky Haydent.

részletek

Elment egy legenda: 83 évesen elhunyt John Surtees

Nagyon szomorú hír rázta meg a világ autósportját: 83 éves korában elhunyt "Big John" azaz John Surtees, az egyetlen versenyző, aki autóval és motoron is világbajnok lett - egyúttal a legidősebb F1-es világbajnok.

részletek

Elhunyt Léhi Sándor

Meghatározó tagját veszítette el a Textura Sport Club: Léhi Sándor, a csapat versenyautóinak építője, felkészítője végleg letette a szerszámot, óriási űrt hagyva ezzel maga után a családjában, barátai körében, a csapatban és az egész magyar autósportban.

részletek

Elhunyt Hannes Arch, az Air Race bajnoka

Helikopterbalesetben életét veszítette az osztrák Hannes Arch, a Red Bull Air Race egyik alapembere, Besenyei Péter korábbi ellenfele, aki Budapesten júliusban dobogóra állt.

részletek

A legendák sosem halnak meg – RIP BC

A lehető legszomorúbb feladattal szembesült ma a versenyzők közössége: ismét búcsút kellett venniük egy társuktól. Bryan Clauson csak 27 évet élt, de örökre nyomot hagyott az autóversenyzés történetében.

részletek

Muhammad Alira emlékeznek az F1-esek

Szombat reggel érkezett a hír, hogy 74 éves korában elhunyt az olimpiai és világbajnok amerikai ökölvívó legenda, Muhammad Ali. Az F1-es pilóták is megemlékeztek a 20. század legnagyobb sportolójáról.

részletek

Luis Salomot gyászolja a motorsport világa

Luis Salom a Moto2-esek Katalán Nagydíjának második szabadedzésén szenvedett halálos kimenetelű balesetet, amely után a közösségi oldalakat elárasztották a részvétnyilvánító üzenetek. Magyar motorversenyzők, a MotoGP szereplői, korábbi és jelenlegi riválisok, valamint más szériák pilótái rótták le kegyeletüket – ezekből szemezgettünk a teljesség igénye nélkül.

részletek

Búcsú: Emlékezzünk a magyar ralilegendára

Pénteken helyezik végső nyugalomra minden idők egyik legnagyobb magyar autóversenyzőjét, Ferjáncz Attilát. Az alábbi, a Halottak szabadságon című 1987-es sikerkönyvből származó szöveggel emlékezünk rá, mely a legenda első sikeres nemzetközi versenyéről, az Elba Raliról szól, a szerző (Dávid Sándor) utánozhatatlan stílusában.

részletek

Elhunyt Guy Ligier, a francia nemzeti F1-es csapat alapítója

A 85 éves ex-csapatvezető számtalan területen próbálta ki magát a rögbitől kezdve az építőiparon át a versenyzésig - nevén futó F1-es istállója 9 győzelmet szerzett 1977 és 1996 között.

részletek
Olvastad már?