DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

BruceMcLaren

Retro: Új-Zélandról a Formula-1-be

Kilencedik alkalommal versenyzett új-zélandi az F1-ben Brendon Hartley személyében: nem is gondolnánk, hogy egy ilyen távoli ország mennyi eredményes pilótát adott a sportnak, köztük világbajnokot és a második legsikeresebb csapat alapítóját.

részletek

Retro – A McLaren elfeledett hőse

Ezúttal egy méltatlanul elfeledett csapatvezetőről lesz szó, aki nélkül az egyik legpatinásabb F1-es istálló talán már nem is létezne.

részletek

Limitált GT egy legendás versenygép emlékére

A vadonatúj, 2017-es Ford GT egy limitált kiadású Heritage változatban is megrendelhető lesz, amely annak a GT40 Mark II versenyautónak az emlékét idézi, amit Bruce McLaren és Chris Amon vitt győzelemre 1966-ban Le Mans-ban, amikor a márka Ford GT gépei mind a három dobogós helyet megszerezték. Az autó egyediségét különleges külső-belső színkombinációk és exkluzív keréktárcsák hangsúlyozzák ki.

részletek

Retro - Az első McLaren-győzelem

Az F1-es csapat ekkor talán még gondolatban sem létezett, de annak későbbi alapítója végleg letette a névjegyét, amikor, bár némi szerencsével, de győzelmet szerzett az 1959-es bajnoki finálén.

részletek

A moziban is összecsap a McLaren és a Ferrari

Megkezdődött a forgatása annak a filmnek, ami az F1-es csapatfőnök Bruce McLaren életét hivatott bemutatni, és ami várhatóan 2016-ban kerül majd a filmvászonra, ezzel igazi kihívója lesz a Ferrari című filmnek.

részletek

Retro – Szárnyalás: az első McLaren-győzelem

A második legsikeresebb F1-es csapat első győzelme az addigi leggyorsabb futamon, az alapító kezei közt született meg a futamon, mely átvezette a sportágat a terelőszárnyak korszakába.

részletek

Retro – Egy rövid, de tartalmas élet

„Az életet elért eredményekben is kell mérni, nem csupán években” – Bruce McLaren elhíresült szavait mai cikkünk főszereplője, az F1-es szerződés küszöbén elhunyt Timmy Mayer gyászbeszédében mondta...

részletek