DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat

Boutsen

Wolff: Vandoorne-nak csak időre van szüksége

A Mercedes csapatfőnöke szerint téved az, aki úgy vélekedik a belga pilótáról, hogy a tudása nem felel meg azoknak az elvárásoknak, melyeket a Formula-1 támaszt.

részletek

Tét nélküli fantasztikus versenyek

Több olyan klasszikus, izgalmas versennyel is gazdagodtunk már az elmúlt 30 évben, amikor a világbajnoki cím már eldőlt, a pilóták azonban nagyon kitettek magukért és óriási versennyel jelentkeztek.

részletek

Belga versenyzők, akikre hazájuk büszke lehet

Belgium nem igazán ontotta soha a Formula-1-es versenyzőket, volt köztük egy botrányhős is, akinek Michael Schumacher a karrierjét köszönhette. Futamgyőzelmet csak ketten szereztek.

részletek

Vandoorne helyzetét nehezíti, hogy belga?

Stoffel Vandoorne a korábbi szériákban sikert sikerre halmozott, a Formula-1-ben azonban egyelőre nem termett számára babér. Korábbi honfitársa megnyugtatta és kicsit odamondott korábbi társainak.

részletek

Montreali nagy balesetek, I. rész

Montreal kíméletlen pálya, ami a baleseteket illeti. Sorozatunk első epizódjában a ’90-es évek nagyobb kanadai ütközéseit élhetjük újra. Schumacher, Hill, Villeneuve, Alesi, Panis, mind pórul jártak már itt.

részletek

Montreal, az első győztesek otthona

Az F1-es pilóták egyik kedvenc helyszínének számít a Circuit Gilles Villeneuve, ha első futamgyőzelmekről van szó: az elmúlt negyven évben hatan is itt jutottak fel először a dobogó tetejére.

részletek

TOP 10 - Kik vártak a legtöbbet első győzelmükre?

Valtteri Bottas sokat várakozott élete első győzelmére? 82 nagydíjával alig fér be a top 10-be, vannak, akik a Formula-1-ben sokkal többet vártak, később többen világbajnokok is lettek.

részletek

A McLarenhez érkezik az új Verstappen?

Fiatalságban nem lesz a hollandhoz hasonlítható, de a világnak ugyanabból a szegletéből érkezik Stoffel Vandoorne, aki eredményeivel tehet arról, hogy már ne a Red Bullosról beszéljen mindenki.

részletek

Prosthoz és Laudához hasonlítják Rosberget

A bajnokság első számú esélyese futamok óta beosztogatja pontelőnyét, és várhatóan a szezonzárón sem fog a győzelemért erősködni. A mercedesest többen kritizálják emiatt, másokat, mint Jacques Villeneuve-öt azonban épp a sportág nagyságaira emlékeztet a kockázatkerülő taktika.

részletek

HGP 1990 - Senna árkon-bokron át

A rendszerváltás után az F1-es Magyar Nagydíj története egy új, biztonságosabb korszakba lépett, a pálya ötödik futama pedig talán az addigi legizgalmasabb versenyzést és egy váratlan belga győzelmet produkált.

részletek

Tudtad-e a Magyar Nagydíjról?

A jubileumi 30. F1-es Magyar Nagydíjra hangolódva a Formula-1 hivatalos oldala összegyűjtötte a legérdekesebb és legmeghökkentőbb statisztikai adatokat az eddigi hungaroringi versenyekről.

részletek

Retro – A legviccesebb „előzés” a Ferraritól

1989-ben ezen a napon rendezték minden idők egyik legkaotikusabb F1-es versenyét, azt a Kanadai Nagydíjat, amely a Ferrari bohózatba illő jelenetével indult, és Senna drámájával zárult.

részletek