DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek

2011

Amikor veszélyben volt Kubica élete

Lassan nyolc éve már, hogy Robert Kubica F1-es pályafutása kettétört. Jövőre újra visszatérhet a száguldó cirkuszba, ám az őt kezelő orvos elmondta, nem csak a lengyel kezéért, de életéért is küzdeni kellett.

részletek

Hamilton eleinte nem szerette Laudát

Lewis Hamilton jó ideje baráti kapcsolatot ápol Niki Laudával, ám ez nem volt mindig így. Néhány évvel ezelőtt még kifejezetten nem kedvelte az osztrák legendát, aki alapos kritikával illette őt.

részletek

Schumi utolsó három nagy dobása Spában

Emlékezetesek Michael Schumacher ’90-es években aratott óriási győzelmei Belgiumban, de ebben az évezredben is produkált csodálatos versenyeket, ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba.

részletek

Retro – Betiltják a Red Bull fegyverét, Alonso győz

Nem volt eseménytelen az esővel tarkított Brit Nagydíj a 2011-es évben, a hétvégét végigkísérő, szabályok körüli vita azonban legalább akkora figyelmet kapott, mint az aszfaltcsíkon zajló akció.

részletek

Retro – Button-csoda négy óra után

Az F1 történetének legnagyobb klasszikusai között tartják számon a 2011-es Kanadai Nagydíjat, méghozzá teljes joggal: győzelem két ütközést, egy orrkúpcserét, egy defektet és egy büntetést követően.

részletek

Vettel pályafutásának közel legjobb kezdése

Sebastian Vettel egészen kiváló idénykezdésen van túl idén, három győzelem és három második hely. Négy világbajnoki címének évei közül mindössze egyszer indította jobban a szezont.

részletek

Retro – A legtöbb bokszkiállás egy futamon

A fenti rekord mellett a szóban forgó 2011-es verseny szolgáltatta a legtöbb előzést csaknem 30 év óta, és sokáig az utolsó Török Nagydíj volt – a futam izgalmairól főképp az akkor újdonságnak számító DRS gondoskodott.

részletek

Retro – Amikor Hamilton levadászta Vettelt

2011-ben ezen a napon rendezték meg az F1-es szezon harmadik versenyét Sanghajban, ahol a McLaren brit pilótája a verseny legvégén, jobb taktikájának köszönhetően múlta felül ellenfelét.

részletek

Retro - Vettel egyetlen nullázása

Michael Schumacher óta nem láttunk olyan domináns F1-es szezont, mint amilyet a heppenheimi produkált 2011-ben, egy alattomos defekt azonban megakadályozta, hogy szinte hibátlanul zárja évadát.

részletek

Halálos kihívás - Akik majdnem ott voltak az IndyCar fekete vasárnapján

2011. október 16-a fekete napként vonult be a motorsport történetébe köszönhetően annak a tizenöt autó érintő tömegbalesetnek, amely végül Dan Wheldon életét követelte.

részletek

Retro - Button győzelmet, Vettel vb-címet szerez

A brit pilóta hosszú évek után végre először tudott diadalt aratni egyik kedvenc közönsége előtt, míg red bullos társa második világbajnoki címének örülhetett 2011-ben e napon.

részletek

Retro – A bajnok legrosszabb futamai

A születésnapos Lewis Hamiltonról mostanság csak szuperlatívuszokban beszélünk – épp ezért most kivételesen nem így teszünk, hanem felidézzük egyébként sikerekben gazdag F1-es karrierje mélypontjait.

részletek