DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök

2007

Hamilton érkezése sokkolta a McLarent

Lewis Hamilton szinte berobbant a Formula-1 világába 2007-ben a McLarennel. Kevésbé ismert azonban, hogy a csapaton belül az ifjú brit érkezése sokkolóan hatott és teljesen váratlan volt.

részletek

Vettel utolsó reménye Raikkönen világbajnoksága

Sebastian Vettel szinte behozhatatlan hátrányba került a borzalmasan sikerült ázsiai hármas-túra után saját és a Ferrari hibája miatt. Az utolsó szalmaszál éppen csapattársa, Raikkönen esete lehet.

részletek

Hakkinen 2007-ben kis híján kitúrta Hamiltont

Lewis Hamilton 2007-ben kezdte pályafutását, azóta már háromszoros világbajnokká vált. Alonso csapattársaként a McLarennél indult, de nem sokon múlott, hogy ez ne történjen meg…

részletek

Raikkönen, Hamilton és Vettel első győzelme

Emlékszünk még Kimi Raikkönen, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel első futamgyőzelmére? Egyik sem éppen szokványos úton született, de fontos mérföldkő volt ahhoz, hogy később világbajnokok legyenek.

részletek

Montreal, az első győztesek otthona

Az F1-es pilóták egyik kedvenc helyszínének számít a Circuit Gilles Villeneuve, ha első futamgyőzelmekről van szó: az elmúlt negyven évben hatan is itt jutottak fel először a dobogó tetejére.

részletek

A Mercedes nem félt volna leigazolni Alonsót

A világbajnoki címvédő F1-es alakulat vezetője szerint a kétszeres vb-első spanyollal mindenképp számolni kell a pilótapiacon – hogy mégsem őt szerződtették Rosberg helyére, egyetlen oka volt.

részletek

Retro – Alonso háromszoros világbajnok lenne

Ezzel a céllal vágott neki a 2007-es szezonnak a McLarennél – mindennek immáron több mint másfél évtizede, ám a spanyol azóta is „csak” kétszeres vb-győztesnek mondhatja magát…

részletek

Kubica: A nem ideális bukás és az őrült rali

Két történet az idei évben a WEC-ben szereplő, így Le Mans-ban is bemutatkozó egykori F1-es pilóta, Robert Kubicáról: az előző évtized legnagyobb F1-es balesete és egy elfeledett hőstett Ausztriában.

részletek

Alonso-Vandoorne: Megismétlődik a 2007-es vita?

2007-ben igencsak feszült F1-es szezont futott a McLaren Fernando Alonsóval és Lewis Hamiltonnal - a spanyol ismét ifjonc társat kap majd, ez pedig okvetlenül magában hordozhatja a kollégák parázs csatáját.

részletek

Retro – A fél világ Abu Dhabiba utazik

Mikor Abu Dhabi bejelentette, hogy hamarosan F1-es nagydíjat rendez, a komplett F1-es világsajtót az országba utaztatták, köztük kollégánkat is, aki elképesztő luxussal találkozott.

részletek

Méltán Elfeledve: Sárga + piros = narancs

Újonc versenyzőjük egyetlen kör alatt az utolsó helyről az élre állt – valószínűleg ez az egyetlen dolog, amire emlékszünk az eltűnő Jordan második reinkarnációjáról, a Force India elődjéről…

részletek

Retro – Lezárul az évszázad botránya

Persze lehet azon vitatkozni, hogy valóban ez az ügy kavarta-e a legnagyobb port az új évezredben, mindenesetre 2007-ben ezen a napon ért véget hivatalosan a Ferrarit és a McLarent érintő kémbotrány.

részletek