DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hogy ugat egy kutya franciául és japánul? Bemutatják az AlphaTauri pilótái

Rövid nyelvleckét adott egymásnak Pierre Gasly és Yuki Tsunoda az AlphaTauri legújabb videójában. Néhány kérdés azonban fejtörést – vagy épp Gasly esetében térdcsapkodós hahotázást – okozott.

Az AlphaTauri által még Bakuban szervezett kihívásban a csapattársaknak különböző témakörökben kellett meginterjúvolniuk egymást, annak érdekében, hogy kicsit jobban megismerjék a másikat és egyúttal tanuljanak is néhány szót egymás anyanyelvén. Az első akadályt ­­– hogyan mondasz köszönetet – még mindketten jól vették, az érdekességek azonban ezután következtek.

Tsunoda például a Le Mans és a Renault kifejezésekkel igyekezett kitalálni, mi is lehet az autó franciául, később pedig Gasly szülővárosaként croissant (=francia péksütemény) volt a tippje. Gaslyról pedig kiderült, hogy új csapattársa érkezése előtt átböngészte annak Wikipédia-oldalát, így pontosan tudta, honnan származik az ifjú japán.



A kérdések és válaszok többségén mindketten jót derültek, akadt azonban egy. amellyel egyikük sem tudott mit kezdeni. Hogyan ugatnak a kutyák? – állt a papíron. Először Tsunoda kísérelte meg utánozni a japán kutyaugatást („Wang Wang”), amit hallva Gasly a maradék komolyságát is elvesztette, és visítva nevetni kezdett. Ezt követően ő maga próbált egy francia kutya hangján megszólalni („Wouf Wouf”), amit pedig csapattársa kommentált azzal, hogy „ez olyan, mint amikor egy öregember kap egy gyomrost”.

Gasly és Tsunoda szeretett volna egyezségre jutni a kutyákat illetően, de akkor, ott nem sikerült. A történet azonban folytatódott, két héttel később, a francia paddockban az AlphaTauri a motorhome-ban csípte el versenyzőit, amint egy videón egy kutya ugatását hallgatják, így próbálva eldönteni, kinek van igaza. Rövid vitatkozás után Gasly végül ráhagyta Tsunodára a dolgot, de hozzátette: „Suzukába hozz egy kutyát, és akkor ellenőrizzük!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: