DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Földet ért Verstappen új magángépe

Míg Lewis Hamilton eladta privát repülőjét a környezettudatosság jegyében, Max Verstappen vásárolt egyet. A Dassault magángépet most kapta meg a holland – miután átfestették az általa kért színekre.

Feltűnt a közösségi médiában az első kép a magánrepülőről, amelyet Max Verstappen november közepén vásárolt, és nemrégiben kapott meg. A francia Dassault cég Falcon 900EX típusú, PH-DTF azonosítójelű gépének egyedi fényezése a Red Bull Racing alapszíneire hajaz, farokrészén a pilóta oroszlános logója is megtalálható.



A GPFans információi szerint a Falcon 900EX fenntartása – a gépet a holland Exxaero üzemelteti – egy- és kétmillió euró közötti összeg. A magánrepülő ára hat- és nyolcmillió euró között van használtan. Az előző tulajdonos a Virgin Galactic volt, Richard Branson cége, akinek szintén Virgin néven a Formula-1-ben volt csapata, a Formula-E-ben pedig jelenleg is érintett.

Max Verstappen megengedheti magának, hogy magángéppel utazzon a versenyekre: 2020-as fizetését egyes források 16 millió dollárra, mások 25 millió dollárra becsülték. Apja, Jos Verstappen úgy fogalmazott, fia a második vagy harmadik legjobban fizetett F1-es.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: