DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Sajtó: A koronavírus miatt nem műtik Schumachert

A legfrissebb lapértesülések szerint amíg nem csökken a pandémia miatti egészségügyi kockázat mértéke, addig biztosan nem végeznek őssejtkezelést a hétszeres F1-es világbajnokon.

Továbbra sem lehet biztos információkat tudni a 2013 legvégén súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról, csupán időről időre felröppenő pletykák és sajtóhírek alapján következtethetünk arra, mi is történik a Formula-1 történetének legsikeresebb pilótája körül. A legutóbbi ilyen értesülés az volt, hogy rövidesen őssejtkezelésben fog részesülni – ahogy arra a hírek szerint tavaly ősszel már egyszer sor került.

schumacher-dppi



Nos, ehhez képest a Guardian most azt állítja, hogy nincsen szó újabb műtétről – legalábbis egyelőre. A lap tudósítása szerint a Schumacher család szokás szerint nem volt hajlandó kommentálni a néhány napja napvilágot látott híreszteléseket, viszont úgy hírlik, nem is terveznek semmiféle orvosi beavatkozást, amíg a koronavírus-járvány jelentette egészségügyi kockázat fennáll.

Ez persze nem tekinthető cáfolatnak a tervezett kezeléssel kapcsolatban, viszont úgy tűnik, nem a közeljövőben fog sor kerülni az állítólag őssejtterápiára, amely kapcsán azt nyilatkozta a hétszeres világbajnokot kezelő Philippe Menasche, hogy a céljuk vele Schumacher idegrendszerének regenerációja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: