DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Magnussen: Az hozta össze a csapatot, amikor Steiner leb.szott minket

A Netflix jóvoltából betekintést nyerhettünk abba, ahogy Günther Steiner a 2019-es brit futam után nem igazán válogatta meg szavait versenyzőivel szemben. Az egyik érintett, Kevin Magnussen szerint ezzel Steiner igazából jót tett.

A 2019-es brit futam egyik legnépszerűbb beszédtémája a Haas-pilóták, Romain Grosjean és Kevin Magnussen sokadik ütközése volt. A két kakaskodó csapattárs rögtön az első körben leírta magát azzal, hogy akkor is összekoccantak, a Netflix stábja pedig, ha láttatni nem is, a mikrofonoknak köszönhetően hallatni mindenképp tudta a nézőkkel, mi történt a csapatfőnök, Günther Steiner és a versenyzők között a színfalak mögött.

„Kib.szottul elegem van mindkettőtökből. Cserben hagyjátok folyamatosan a kib.szott csapatot, és engem is, aki folyamatosan megvéd titeket. K.rvára nem érdekel az sem, hogy szerintetek ki volt a hibás, ne gyertek azzal, hogy ő mozdult be, ő mozdult be. Gene (Haas) k.rva sok pénzt költ a sajátjából, most pedig ki akar szállni, mert ilyen kib.szott idióták vagytok. Ha ez nem tetszik, nem kell, hogy itt versenyezzetek. Vissza se gyertek” - fogalmazott akkor magából kikelve Steiner.

00220001_172



Amikor aztán Magnussen kifelé menet a csapatfőnöki szobából idegesen bevágta az ajtót, Steiner még Magnussen személyi edzőjének is címzett néhány keresetlen mondatot a dán viselkedése miatt.

Bármennyire fura, Magnussen úgy véli, ez a beszélgetés, amennyire indulatos volt, annyira segített a csapategységnek. „Érdekes sztori volt, nagy dolgok történtek ott” - ismeri el Magnussen a Motorsport.com kérdésére, amikor feleleveníti a tavaly történteket. „Akkor nagyon mélyen voltunk csapatszinten, a szponzorok, meg még nagyon sok más miatt. Akkor mindenki rossz passzban volt amiatt, ahogy a szezon alakult, és minden összejött. Az az epizód viszont erősebbé tette a csapatot és összehozott minket. Sokan meglepődnének, milyen a viszony köztünk egyébként.”

Ügyes médiaszakemberek dolgoznak a Netflixnél, ezt Magnussen készséggel elismeri. „Olyan dolgokat is felvesznek, amit a csapatok egyébként nem szívesen teregetnének ki. Nagyon jók a rejtőzködésben. Azt az epizódot megnéztem, amiben én is benne voltam, és hát... az igazán rossz dolgokat még bele sem tették!Í”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: