DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Rákkal küzd a legendás kommentátor

Nelson Piquet, Ayrton Senna, Michael Schumacher, Lewis Hamilton és számos más világnagyság futamait közvetítette, a legendás amerikai Bob Varsha most azonban a rák egy ritka fajtájával harcol.

A 68 éves, az évtizedek alatt az autósport természetes részévé váló amerikai kommentátor 1986-ban került az ESPN csatornához, ahol több más sportág mellett a Formula-1-es közvetítések egyre megszokottabb figurájává vált, de számtalanszor hallhattuk és láthattuk a Le Mans-i 24 órás viadalokon is.

Senna és Prost küzdelmeit is végigkísérte közvetítéseivel


1999-ben szerződött át a Speed televízióhoz, ahol részt vállalt a tengerentúli Champ Car, valamint a ralivilágbajnokság közvetítéseiben is. Egészen 2012 végéig kommentálta a száguldó cirkusz eseményeit, amikor is a Speed és a Fox egyszerre döntöttek úgy, hogy befejezik a Formula-1-es futamok élő közvetítését.

A következő hónapokban vívja élete legnagyobb csatáját Bob Varsha

Varsha átkerült a Foxhoz, a WEC sorozat versenyein (beleértve a Le Mans-i 24 órás viadalokat is) változatlanul aktívan közvetített, ahogy egészen 2018-ig a Formula-E-sorozat futamait is úgyszintén rábízták. A Gptoday.net értesülései szerint a kommentátor a prosztatarák egy ritka fajtájával küzd így kénytelen volt visszavonulni munkájából.

A korábban szerelőként dolgozó, egy ideje szintén riporterként dolgozó Marshall Pruett gyűjtést szervez Varsha gyógyulásának érdekében, aki nem adta fel a küzdelmet és intenzív kemoterápiás kezelést kap az elkövetkező hónapokban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: