DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Hamilton a halálról és a félelemről beszélt

A világbajnok érdekes dolgokat osztott meg a gondolatvilágából - szóba került Anthoine Hubert tragédiája és egy gyerekkori trauma is, illetve hogy szerinte mi számít igazán az életben.

Hosszabb interjút adott Lewis Hamilton a BBC Sportnak, melynek többek között szóba került az is, hogy fél-e a versenyautóban a balesetek láttán - ez annak apropóján merült fel, hogy Anthoine Hubert tragédiájának idején elterjedt róla egy videó, amint egy interjú közben egy képernyőn meglátja a balesetet.

"A karrierem során nem ez volt az első eset, hogy láttam ilyet. Nagyon élénken emlékszem arra, hogy nyolcévesen nyertem egy versenyt Kimboltonban és Daniel Spence meghalt. Ez tragikus volt számomra gyerekként, akkor láttam először ilyet és a nap korábbi részében még vele együtt voltam. Ennél (Hubert eseténél) éppen interjút adtam és a szemem sarkából láttam megtörténni. Tudtam, hogy ez rossz" - mondta.

lue_1



"Sok dolog átvillant az agyamon. Emlékszem, amikor Ayrton Sennát néztem, amikor meglátta, hogy Roland Ratzenberger balesetet szenvedett, láttam az arcát. Eléggé dezsavű élmény volt ez. Aggódtam a srácért és arra gondoltam, hogy ezek az autók még mindig nem biztonságosak és minél alacsonyabb kategóriáról beszélünk, ez még inkább igaz" - folytatta.

"Nem azért csinálom ezt, mert muszáj, hanem mert szeretem, de arra gondoltam, hogy 'áhh, tölthettem volna több időt a családommal. Biztos vagyok benne, hogy amikor eljön az utolsó napunk, ott állunk a mennyország kapujában (szeretem azt hinni, hogy van ilyen) és visszanézünk az életünkre, sosem azt kívánjuk, hogy bárcsak több pénzünk lett volna. Mindig azt kívánjuk, hogy bárcsak több időnk lett volna és megbánjuk, hogy ha ha ott és akkor másképp döntöttünk volna, akkor több időnk maradt volna a szeretteinkkel" - magyarázta gondolatait a világbajnok.

"Ezek a dolgok mint átsuhantak az agyamon akkor, de egyetlen olyan másodperc sem volt, amikor azt gondoltam, hogy abbahagyom a versenyzést. Sosem férkőzött belém a félelem. Ez fontos volt számomra, mert emlékszem, amikor az a srác elhunyt, amikor nyolc éves voltam, az egyik legjobb barátom abbahagyta a versenyzést a félelem miatt. Akkor úgy voltam vele, hogy ha a félelem valaha is ezt teszi velem, akkor ott ér véget a karrierem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: