DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hamilton rettentő idegesen vezetett, amikor a jogosítványa volt a tét

Az ötszörös világbajnokot az utóbbi években hidegvérű, megfontolt vezetéséről ismerhetjük, de egészen más lelkiállapotban volt, amikor vizsgát kellett tennie a közúti jogosítvány megszerzéséhez.

Attól, hogy valaki kiváló pilóta az autóversenyzés világában, nem jelenti automatikusan azt, hogy a közúti vezetésben is jeleskedik. Lewis Hamilton emlékezett vissza arra a napra, amikor megszerezte a jogosítványt, elsőre sikerült ugyan a vizsgája, de közben rendkívüli módon ideges volt az izgalomtól.

„Nagyon vizuális típus vagyok, korábban rengeteget ültem a hátsó ülésen édesapám mögött és néztem, hogyan vezet. Ennek köszönhetően, amikor életemben először ülhettem volán mögé, máris tudtam vezetni. Sosem olvastam használati utasítást, vagy ilyesmit, csak ellestem valakitől és képes voltam én is megtenni” – mondta el a brit ász az Archie Hamilton Youtube-csatornán.

Hamilton édesapjától leste el, hogyan kell autót vezetni


„Emlékszem, csak néhány gyakorlóórát vettem, egyet például Cambridge-ben, ahol iskolába jártam, aztán még kettőt szülővárosomban, Stevenage-ben. Sajnos nem sikerült ott vizsgáznom, ahol felnőttem és ismertem minden utat.”

„Helyette Essexben kellett vezetnem, nem is ismertem a helyet, egészen idegölő volt, de sikerült elsőre átmennem mindenből” – fogalmazott az ötszörös világbajnok, aki egyébként csak a Mercedes B-terve volt Nick Heidfeld mögött Michael Schumacher pótlására 2012 végén. Az autóvezetés terén a jelek szerint nem kizárólag versenyzőként jeleskedik a jelenlegi mezőny legeredményesebb pilótája. Mindössze három gyakorlóóra után sikeres vizsgát tenni hasonlóan lenyűgöző, mint öt világbajnoki címe, amit eddig megszerzett a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: