DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Ecclestone: Egy lövedéket is felfognék Putyinért

Már megszokhattuk, hogy Bernie Ecclestone mennyire szabad szájú, de legutóbbi nyilatkozata talán mindenen túltesz. Az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint magasztalta, szerinte diktátorokra van szükség.

Az Orosz Nagydíj még Bernie Ecclestone keze alatt került be az F1-es körforgásba, onnan pedig azóta is kirobbanthatatlan a szocsi versenypálya. Ecclestone fontos szerepet játszott abban, hogy Oroszországban futamot rendezzenek, és úgy tűnik, eközben jó kapcsolat alakult ki közte és Vlagyimir Putyin között.

„Ha valakinél lenne egy gépfegyver és le akarná lőni Putyint, elé állnék, hogy felfogjam a lövedéket! Jó srác! Soha nem tett semmi olyat, ami nem jó az emberek számára” – mondta Ecclestone az ESPN-nek.



„Szeretném, ha ő lenne Európa vezetője. Úgy sincs senki más, szóval ennél sokkal rosszabb már nem lehet. Azt teszi, amit mondani szokott. Nem vagyok a demokrácia híve… Az embereknek egy diktátorra van szüksége. Diktátorként mondhatja azt az ember, hogy ezt, meg ezt fogom csinálni, a demokráciában pedig elkaszálják az ember elképzeléseit.”

Bernie Ecclestone eme nyilatkozata biztosan nagy port fog kavarni az F1-es rajongók körében, viszont kérdés, hogy nem csak a rivaldafény és a média érdeklődése hiányzik-e neki annyira, hogy ilyeneket mond.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: