DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Komoly ünneplés vár Raikkönenre és Bottasra

A következő nagy F1-megmérettetés helyszíne ezúttal Kanada lesz. Lehet, hogy a finnek kénytelenek lesznek kihagyni ezt a versenyt? Sebastian Vettel legalábbis ezzel ugratta Bottast Monacóban.

A monacói időmérő után Bottas, aki vérbeli finnként rajong a jéghokiért, az újságírókkal sem törődve egyből arról tudakozódott az autójából kiszállva (társai nem kis álmélkodására), hogy mi lett a jégkorongmeccs eredménye, hiszen épp akkor zajlott az oroszok és a finnek közötti nagy csata. Mint kiderült, a finnek végül megverték az oroszokat, így Finnország május 27-én vasárnap este a vb-győzelemért játszhatott Kanada ellen.

A monacói 3. hely nem a legjobb, ami vasárnap Bottasszal történhetett. Valtteri utána egyből sietett haza szurkolni a hazai jégkorong csapatnak. Ezt Bottas időmérős sztorija után pontosan tudta a többi F1-pilóta is, így nem csoda, hogy Sebastian Vettel ugratni kezdte finn kollégáját – számolt be róla az MTV Uutiset.

„Remélem, hogy Finnország győz, mert akkor lehet, hogy be sem engednek téged Kanadába” – tréfálkozott Vettel.

„Lehet, hogy egy kicsit kevesebb lesz a rajongóm Kanadában. Meglátjuk!” – válaszolta Bottas.

A finn Iltalehti egyik újságírója Lewis Hamiltont próbálta rábeszélni egy közös szurkolásra Bottasszal:

00119003_315



„Valtteri, ma lesz a jégkorong vb-döntő. Segítene-e, hogy elmúljon a csalódottságod, ha Lewis, amennyiben nincsen más terve, csatlakozna hozzád, és együtt néznétek a meccset?”

„Nem jégkorongozok vele semmiképpen” – vágta rá gyorsan Hamilton.

„Hát, nem tudom, hogy Lewis szeretne-e velem tartani, mert ott lesz nálam nyolc haverom. Ők szinte biztos, hogy három napja isznak” – árulta el Bottas sokat sejtetően.

„Nem hiszem, hogy boldogulnék a következő versenyen, ha együtt innék ezekkel a finn figurákkal” – zárta le a témát Hamilton.

Vasárnap Vettel és sok-sok finn álma teljesült: Finnország lett a világbajnok. Ennek az F1-re vonatkozó következményeit majd csak júniusban tudjuk meg. De addig sem feledkezzünk meg a másik finnről! Kimi Räikkönen, a finn, aki nem törődik azzal, hogy mit gondolnak róla a finnek, most azért még is csak mutatott egy kis jégolvasztó lelkesedést a jéghoki döntő kapcsán. Ugyanis – önmagát azért meg nem hazudtoló módon – Kimi is kifejezte, nagyon örül a világbajnoki címnek: „Végül mégis történt valami jó ezen a hétvégén. Finnország a világbajnok!!!” – adta hírül az Instagramon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: