Steward
Bognár Viktor
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 4. szombat

Finnország

Lesz király a csendes köznemesből?

A jófiúk csak másodhegedűsök lehetnek a Formula-1 íratlan szabályai szerint. Célba ér-e valaha Valtteri Bottas? Mi kell a győzelemhez? A finn F1-szakértők szerint a siker útjai kifürkészhetők.

részletek

Bottas: Sokfelé megfordultam, de nincs jobb hely, mint Nastola

Valtteri Bottas mindig büszkeséggel nyilatkozik szülővárosáról, Nastoláról, és Nastola is szereti őt. Ha úgy alakul, támogatja a helyi gördeszkásokat, vagy épp tanórákat látogat.

részletek

Raikkönen: Nem érdekel, mit gondolnak rólam a finn rajongók

Räikkönen őszintén beszélt kétlakiságáról, arról, mit érez Svájc és Finnország iránt, valamint, hogy mit tart fontosnak a gyermekei jövőjével kapcsolatosan, akik akár táncolhatnak is, ha úgy érzik.

részletek

Finnország is F1-es futamot rendezne

Velük együtt mindössze két olyan ország van, amely világbajnokot már adott az F1-nek, saját versenyt viszont még nem: most azt vizsgálják, mivel járna egy futamrendezés. Érdekes a tervezett helyszín is.

részletek

Nagy-Britannia elhúzott Németországtól

Óriási fölénnyel vezeti a Formula-1-es győzelmek tekintetében a ranglistát Nagy-Britannia. Az utóbbi években Lewis Hamilton sokkal több futamot nyert, mint német riválisai, az előny tetemes.

részletek

Retro – Az első két finn F1-es versenyző

Egyetlen másik ötmilliós lélekszámú nemzet sem ért el olyan sikereket a Formula-1-ben, melyek Finnországéhoz mérhetők: összesen kilenc pilóta, köztük három világbajnok. Az első két képviselő még nem ilyen jövőt sejtetett.

részletek

Raikkönen saját karaoke bárt nyithat

A Ferrari finn F1-eséről köztudott, hogy nem veti meg az italt és a jó hangulatot – úgy tűnik, hazájában saját maga szeretne gondoskodni arról, hogy mindkettőből jusson, amikor otthon van.

részletek

Raikkönenre panaszkodnak a finn lakosok

Kimi Raikkönent csendes személynek ismerhetjük, ám egy finn város lakói mégis amiatt elégedetlenkednek, mert F1-es világbajnokuk túl nagy zajt csapott saját versenypályájával.

részletek

Éjszakai verseny jöhet a DTM-ben

A Német Túraaautó Bajnokság a közeljövőben gyakrabban szeretne Európán kívülre látogatni, az expanziós törekvéseknek pedig mérföldköve lehet a sportág történetének első éjszakai hétvégéje.

részletek

Következhet a Finn Nagydíj?

Sajtóhírek szerint Bernie Ecclestone rábólintott az északi nemzet versenyrendezési tervére, így ebből az irányból nincs akadály az ország első F1-es nagydíja előtt. Helsinki polgármestere azonban valószínűtlennek tartja, hogy az ötlet megvalósuljon.

részletek

Szám szerint - Nemzetek eredményessége

A hatvanas és hetvenes években a brit pilóták adták a Formula-1-es mezőny legjavát, a nyolcvanas években már az olaszok voltak többségben. Érdekes, hogy manapság jóval kiegyenlítettebb a leosztás, egy ország sincs már döntő többségben a versenyzők között.

részletek

Elméletben F1-et is fogadhat a finn Kymi Ring

Gyakorlatilag viszont egyelőre ez nem szerepel a napirenden Finnországban, a MotoGP viszont már két év múlva megérkezhet az ezer tó országába – a DTM-et is szívesen látnák a finnek hazájukban.

részletek
Olvastad már?