DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Túraautó

Éjszakai verseny jöhet a DTM-ben

A Német Túraaautó Bajnokság a közeljövőben gyakrabban szeretne Európán kívülre látogatni, az expanziós törekvéseknek pedig mérföldköve lehet a sportág történetének első éjszakai hétvégéje.

A DTM idei naptára ugyanúgy 9 hétvégéből fog állni, mint a 2015-ös, azzal a különbséggel, hogy számunkra kedvező módon a Hungaroring fogja helyettesíteni Oscherslebent. A magyarországi forduló egy lesz azon négy hétvége egyike, melyet nem a német határokon belül rendeznek majd - de könnyen lehet, hogy a jövőben nőni fog a külföldi versenyek száma.

„Szerencsére több versenyrendezési szándék van az elérhető hétvégék számánál” - nyilatkozta a bajnokság egyik szóvivője a Motorsport-Total.com-nak. „Néhány pályával, köztük azokkal is, amelyek jelenleg nincsenek a versenynaptárban, az ITR jelenleg is tárgyalásban áll” - utalt a szóvivő a DTM-versenyeket szervező szövetségre.



Ennek következtében megeshet, hogy a naptárból idén kieső szász-anhalti Oschersleben hamarosan visszatérhet, de korábban szó esett arról is, hogy a Finnországban épülő vadonatúj Kymi-Ring is vendégül láthatja a sorozatot - Kari Sohlberg, a Finn Motorsport Szövetség elnöke tárt karokkal várná a DTM-et.

„Egy Forma 1-es verseny nem igazán reális célkitűzés, ugyanis óriási összegeket kellene kifizetnünk érte minden évben, erre pedig nem lennénk képesek. Finnországban nehéz lenne összegyűjteni ennyi pénzt. Ezzel szemben a MotoGP, a Superbike-világbajnokság, a GP2, a GP3, és a DTM tökéletesen illeszkednek a terveinkhez” - nyilatkozta Sohlberg a Marca című lapnak.

Nemcsak Finnország lehet azonban az egyetlen új verseny a közeljövőben: megeshet, hogy az F1 számára felhúzott abu dhabi pályán is összecsaphatnak majd a DTM volánművészei, akár villanyfényes körülmények között. „A DTM, mint márka, lenyűgöz minket” - idézte Al Tareq Al Amerit, a yas marinai pálya vezérigazgatóját a Motorsport-Total.com. „Az éjszakai versenyek időről időre szóba kerülnek, de eddig pénzügyi és kivitelezhetőségi okok miatt nem tudtuk megvalósítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: