DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Következhet a Finn Nagydíj?

Sajtóhírek szerint Bernie Ecclestone rábólintott az északi nemzet versenyrendezési tervére, így ebből az irányból nincs akadály az ország első F1-es nagydíja előtt. Helsinki polgármestere azonban valószínűtlennek tartja, hogy az ötlet megvalósuljon.

Az egyik finn nyelvű lap, az Ilta Sanomat számolt be arról, hogy a július végi Magyar Nagydíjon a Formula-1 kereskedelmi vezetője, Bernie Ecclestone egy Helsinkiben rendezendő utcai verseny tervéről tárgyalt Marja-Leena Lappalainennel, a királykategória 84 éves vezére pedig rábólintott az ötletre.



„Ecclestone üdvözölné a bajnokság érkezését Helsinkibe, és zöld utat mutatott a tervünknek” – erősítette meg a lapnak a szóban forgó hölgy, aki a 90-es években Helsinkiben DTM-versenyeket szervező Robert Lappalainen volt felesége

Finnország fővárosának polgármestere azonban nem hisz abban, hogy a városi nagydíj megvalósulhat. „Sosem látogattam el Formula-1-es versenyre, de abból kiindulva, amit a tévében látok, nagyon ambiciózus projekt lenne” – mondta Jussi Pajunen. „Úgy gondolom, hogy ahhoz hasonló verseny szervezése Helsinkiben nem túl reális.”

F1-es Finn Nagydíjat korábban még sosem rendeztek, a szomszédos országok közül Svédország látta vendégül a világbajnoki sorozatot 1973 és 1978 között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: