DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Raikkönen: A bulizástól jobb lettem

Kimi Raikkönen szerint régebben teljesen normális volt számára a folyamatos partizás, hiába tűnhetett ez kívülről kissé furcsának. Megvan az elmélete arról, hogy ez segített is neki.

Érdekes témákat feszegetett az F1 szerdán megjelenő szezonnyitó podcastje, a Beyond the Grid Kimi Raikkönennel kapcsolatban. A közönségkedvenc finn világbajnokot ugyanis arról is megkérdezték, hogy mit gondol korábbi, jól dokumentált alkoholfogyasztásáról és bulizásáról - ezt talán a legendás F1-es fitnesszedző, Josef Leberer alapozta meg, aki 2001-ben egy hatnapos osztrák tréning során elvitte Raikkönent pizzázni és megkérdezte, hogy iszik-e hozzá egy sört.

Az első F1-es évére készülő finn megkérdezte, hogy ez komoly-e, Leberer pedig azt válaszolta, hogy persze, ha valaki keményen dolgozik, akkor egy kis sör még nem jelent problémát. Raikkönen pedig az említett podcastben úgy fogalmazott, hogy ezt egész karrierje során észben tartotta... "Természetesen ez egy gyakori vicc" - mondta a részeg történeteivel kapcsolatban. "Ugyanakkor igazából azt gondolom, hogy inkább igaz, mint vicc az, hogy gyakran jobban vezettem akkor, amikor azt csináltam a futamok között, amit akartam."

Raikkönen azt is állítja, hogy 2013-ban egy bő kéthetes "kikapcsolódást" engedett magának a bahreini és a spanyol futam között úgy, hogy mindkettőn a második helyet szerezte meg a Lotusszal, ezt pedig bizonyítékként kezeli azzal kapcsolatban, hogy neki igen is szüksége van erre. "Jobban vezetünk, ha előtte többet szórakozunk. Az a 2013-as nyár többé kevésbé csak arról szólt, hogy versenyzek és partizok. Ebben nincs semmi új, számomra ez normális. Kívülről ez kicsit furcsának tűnhet, de számomra a múltban ez egy teljesen átlagos történet volt" - magyarázta.

"Mindig úgy gondoltam, hogy ez nyugodtabbá tesz és jobban teljesítünk, jobban koncentrálunk tőle a pályán, a végeredmény pedig jobb lesz" - zárta ezzel kapcsolatos gondolatait 2007 világbajnoka. Persze családapaként biztos más már a helyzet, kivéve, ha éppen egy év végi FIA-gáláról van szó...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: