DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Megveheted Schumacher világbajnok Ferrariját

Árverésre bocsátják a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 2001-es egyéni és gyártói világbajnoki címét megszerző Ferrariját. A német legenda több futamgyőzelmet is szerzett ezzel a géppel, most bárki megszerezheti.

Az RM Sotheby’s bejelentette, hogy igazi ritkaságot bocsát árverésre, azt a Ferrarit, amivel Michael Schumacher pályafutása negyedik világbajnoki címét megszerezte 2001-ben. Elmondásuk szerint az autónak ezzel a példányával győzött Monacóban és Spanyolországban, így különlegesen értékes a darab.

Most a tiéd lehet a legendás Ferrari versenygép


A Scuderia 2001-es versenyautójának óriási szerepe volt abban, hogy Schumacher világbajnoki címet szerzett, gyorsasága mellett ugyanis rendkívül megbízhatónak is bizonyult, a német pilóta ugyanis mindössze kétszer volt kénytelen feladni a versenyt abban az évben és már a Magyar Nagydíjon besöpörte a világbajnoki címet, négy fordulóval az évad vége előtt.

Az aukció november 16-án kerül megrendezésre New Yorkban a modern művészet remekműveinek keretein belül. Igazi ritkaságok kerülnek majd kalapács alá (köztük ez a Ferrari). „Örömünkre szolgál, hogy mi is csatlakozhatunk a Ferrari 70 éves jubileumához azzal, hogy felajánljuk árverésre Michael Schumacher győztes, 2001-es Ferrariját novemberben” – nyilatkozta Gregoire Billault, a Sotheby’s főnöke.

Pontosan ez a Ferrari az árverés tárgya, Schumacher Monacóban is győzött ezzel az autóval

„A Ferrari és Schumacher az autósport legnagyobb nevei, abszolút szerepelnek a köztudatban mindenkinél főleg amiatt, amilyen magas szintet képviseltek és képviselnek az F1-es mezőnyben” – tette hozzá Billault. Ez a példány tehát az elmondások szerint nem bemutatókon szerepelt, hanem valódi, versenyeket nyert Ferrari, emiatt az ára is igen borsos lesz. A szakértők arra számítanak, hogy 4 millió dollár felett kel majd végül el.

Nehéz elképzelni ennél jobb karácsonyi ajándékot egy vérbeli Formula-1-es rajongónak. Te megvennéd?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: