Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. július 16. kedd
Bulvár

Egri veteránosok ajándékozzák meg Kiss Norbi Macskaárvaházát

Kedves és megható ajándékozás helyszíne lesz július 22.-én szombaton délután 2-kor a heves-megyei Kápolna nevű kis falu, ahol a - sok autósport rajongó már tudja - Kiss Norbi kétszeres Európa bajnok kamion versenyző nevével fémjelzett állatmenhely, a Macskaárvaház Alapítvány működik.
Az egri Veterán Jármű Egyesület tagjai úgy döntöttek, egy rájuk jellemző, de a Macskaárvaház Alapítvány számára is hasznos ajándékkal lepik meg Kiss Norbiékat, ami nem más, mint egy éppen 25 éves, a veteránosok által saját kezűleg felújított Aprilia típusú robogó.
 
kiss-norbert-macskaarvahaz-veteranosok-02
 
- Nagyon sok köztünk az állatbarát és persze mindenki autó sport rajongó, rendszeresen ott vagyunk Kiss Norbi versenyein is, Egertől sok száz kilométerre, de csak most alakult úgy, hogy a szülővárosunktól mindössze 20 kilométerre fekvő Kápolnára is ellátogassunk, és megnézzük, mit csinál Norbi, amikor éppen nem a világot veri végig versenykamionjával - meséli mosolyogva Györe Tamás, az egri veteránosok elnöke, aki a klub tagjainak 100%-os egyetértésével úgy döntött: semmiképp nem mennek üres kézzel Norbi kápolnai macskaárvaházába.
 
- "Egy ránk jellemző, de az állatvédelem szempontjából is hasznos ajándékot találtunk ki. Az a kis 50 köbcentis Aprilia, amit az alapítványnak adományozunk, idén éppen 25 éves, a legjobb korban lévő youngtimer, tökéletesen megbízható és használható állapotban adjuk át, hogy bármikor, bárhová gyorsan eljuthassanak vele az állatvédők. - magyarázza Györe Tamás, aki hozzáteszi - július 22-én szombaton délután, számos veterán járművet is elhoznak Kápolnára, amelyet bárki megtekinthet és az érdeklődő gyerekeket vinni is fogják velük.
Györe Tamás hozzáteszi: - Természetesen mivel egy kétszeres Európa bajnok Mercedes-es pilótához érkezünk, hozunk egy gyönyörűen felújított Mercit is, amivel Kiss Norbi nyugodtan autózhat egyet, addig mi megszeretgetjük a mentett cicáit.
 
kiss-norbert-macskaarvahaz-veteranosok-01
 
- Nagyon várjuk az egri veteránosokat, nagyon szép és megható gesztus tőlük, hogy gondoltak ránk - mondja Kiss Norbi, aki azt is izgalommal várja, hogy az idei versenyszezonjának nyári szünetében Mercedes versenykamionjából kiszállva, egy gyönyörűen felújított veterán Mercedes volánja mögött élje át a veteránozás semmihez sem hasonlítható élményét.
 
- Nagyszerű dolog, amikor két civil szervezet támogatja egymást, és persze nagyon örülünk, hogy ismét egy a helybéliek számára is elérhető, látványos rendezvény helyszíne lesz Kápolna, annál is inkább, mert az itt élők közül is sokan hódolnak a veterán járművekkel való foglalatosság nagyszerű hobbijának - mondja Dr Berecz Kálmán Kápolna polgármestere, aki bízik benne, hogy a településen otthonra lelt Macskaárvaház Alapítvány világhírű autóversenyző kuratóriumi tagja Kiss Norbi, kicsit már második otthonának is tekinti a mesés szépségű kis heves megyei falut.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?