DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Ennyi Alonso vagyona - a leggazdagabb spanyol sportoló

A McLaren-Honda kétszeres F1-es világbajnoka ott van Spanyolország legtehetősebb emberei között, a sportolók között pedig első - megelőzi például Rafael Nadalt is.

Fernando Alonso bő tíz éve Spanyolország egyik legismertebb sportolója, kétszeres Formula-1-es világbajnok, akit hosszú ideje a legjobb pilótának tartanak - annak ellenére is, hogy utolsó vb-vímét 2006-ban nyerte. Roger Federer példája talán ad még reményt szurkolóinak, hogy kedvencük ismét felérhet a csúcsra, az anyagi helyzetére mindenesetre nem panaszkodhat a hispán versenyző.

alonso-wehrlein-mercedes



Az El Mundo szerint Alonso vagyona jelenleg nagyjából 200 millió euróra tehető, amivel ott van Spanyolország kétszáz leggazdagabb embere között - ez egy tekintélyes lista, a sportolók között például nincs nála gazdagabb jelen pillanatban. Megelőzi a futballválogatott minden tagját és most már a teniszcsillag Rafael Nadalt is, aki eddig vitte a prímet ezen a téren.

Érdekesség, hogy a két klasszis sportoló nagyon közel van egymáshoz és épphogy befér az országos kétszázas listába, Alonso a 197., Nadal pedig a 198. helyen áll jelen pillanatban. A kétszeres világbajnok továbbra is a Formula-1-es mezőny egyik legjobban fizetett és leginkább megbecsült pilótája, bár a kétszázas lista élén álló Amancia Ortego 67,7 billió eurós vagyonához van még min gyúrni...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: