DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Bebörtönözték az ál-Mercedes-főnököt

Hamis üzleteket kötött, kifizetetlen szállodai szobákat hagyott maga után, s több ezer fonttal meglopta egy állásinterjú jelentkezőjét a Mercedes egyik F1-es főnöke. Legalábbis ez volt a látszat...

A brit sajtó arról számolt be, hogy két év börtönre ítélték a 37 éves Stuart Howatsont, aki visszaesőként több rendbeli csalást követett el, melyek egy része a Mercedes Formula-1-es csapatához kapcsolódott. A brit férfi 2014-ben a gyári csapat igazgatójának adta ki magát, így kötött szerződést informatikai berendezésekről, s halmozott fel tetemes kiegyenlítetlen szállodai tartozást.

mercedes_logo_



Howatsont összesen tizenhárom vádpontban találták bűnösnek, ebből tizenkettő csalási bűncselekmény volt, s emellett egy kétezer dollár értékű lopást is rábizonyítottak, melyet egy olyan férfi kárára követett el, aki nála jelentkezett egy (természetesen hamis) állásajánlatra a Mercedes csapatához. Nem ez volt a férfi első hasonló akciója, 2010-ben például úgy férkőzött be egy spanyol pár villájába, hogy a londoni rendőrség magas rangú tagjának adta ki magát.

A Mercedes csapata közleményt adott ki az esettel kapcsolatban: „A Mercedes-Benz GP Ltd. szorosan együttműködött a warwickshire-i rendőrséggel ebben az ügyben, szeretnénk megköszönni a támogatásukat annak lezárásában. Mr. Howatson visszaélt a cég nevével, s hazugul tüntette fel magát egy arra felhatalmazott személyként, hogy eljárjon a vállalat nevében. A saját cégünkre gyakorolt hatás mellett sajnálunk minden kellemetlenséget és kárt, amit a viselkedése a harmadik feleknek okozott. Örülünk, hogy az ügy lezárult.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: