DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Minttu Virtanen sportos életmódja

A Ferrari világbajnok versenyzőjének, Kimi Raikkönennek a kedvese most a finn Sport magazin oldalain osztott meg részleteket családja egészséges mindennapjairól és edzéstervéről.

„Van egy egész szobánk otthon, ami tele van üveges vizekkel” – mondja Minttu. Ezeket Kimi rendeli interneten keresztül. A gyártó szerint ez jobban felszívódik, mint a normális víz, segít az edzés és utána a regeneráció során.

minttusport1



Minttu heti négy alkalommal edz, tervét pedig úgy alakította ki, hogy alkalmazkodjon a sok repüléssel járó elfoglalt életmódjához. Minden második héten magángéppel utazik párjával és kisfiával a világ különböző tájaira. Korábban próbáltak közösen edzeni Kimivel, de ez nem igazán működött, mivel a pilóta sokkal jobb kondícióban van, mint ő.

Régebben, amikor még légiutas-kísérőként dolgozott, szinte minden nap járt edzeni, de egy idő után rájött, hogy csak túlterheli magát: „Most már tudom, hogy a testemnek szüksége van időre, hogy regenerálódjon.”

minttusport2

Az edzést terhessége alatt sem adta fel, de figyelt arra, hogy pulzusa ne menjen túl magasra, nehogy emiatt bármi baja legyen a babának. A mozgásnak és a változatos étrendnek köszönhetően szülés után csupán néhány kilóval mutatott többet a mérlege, mint várandóssága előtt. Ezt a kis súlyfelesleget néhány hét alatt ledolgozta, most pedig már bombaformában van.

minttuspot3

Robin természetesen anyja szeme fénye: „Eleven és könnyű vele. Sokat mosolyog. Sok szeretetet ad nekünk.”

Minttu sokat van fiával, ellátja körülötte a mindennapi teendőket. Ebben segítségére van dadájuk is, akinek köszönhetően anyukaként is van ideje testedzésre: „Megadatik nekem az a luxus, hogy akkor megyek el edzeni, amikor csak akarok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: