DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 4. szombat
Egyéb

Goodwoodban lesz először látható a Lexus várva várt elektromos sportautója

A Lexus tisztán elektromos, nagyteljesítményű sportautó-víziója első európai szereplését a legendás Goodwood-i pályán tartja majd: a Lexus LFA szellemiségében fogant Lexus Electrified Sport koncepció a júnus 23. -26. között megrendezésre kerülő Goodwood Festival of Speeden debütál.

A Goodwood Festival of Speed szolgáltatja a hátteret a Lexus Electrified Sport koncepció Japánon kívüli premierjéhez, amely a vállalat jövőbeli, tisztán elektromos, nagyteljesítményű sportautó-víziója, amelyet sokan a legendás Lexus LFA potenciális utódjának tekintenek. A radikális kupé tanulmány azon 16 akkumulátoros elektromos (BEV) modell egyike, amelyeket Akio Toyota, a világszintű elnöke tavaly decemberben mutatott be Japánban, előrevetítve a vállalat hosszú távú stratégiáját, melynek célja a karbonsemlegesség elérése. 

A Lexus márka teljes potenciálja kibontakozik az elektrifikációval, megőrizve és továbbfejlesztve a kifinomult gyorsulás és lassulás, a kimagasló fékezési érzet és a lenyűgöző menetdinamika tekintetében megtapasztalt előnyöket a még jobb vezetési élmény jegyében. Az Electrified Sport tanulmány a következő szintre emeli a Lexus Driving Signature vezetési élményt. A koncepcó merész arányaival és alacsony felépítésével a modell a Lexus márka jövőjét vetíti előre.

A gyorsulási idő (100 km/h-ig) várhatóan 2 másodperc körül alakul majd, miközben egy feltöltéssel a hatótáv elérheti a 700 kilométert. Előfordulhat, hogy a sorozatgyártású verzióban az új szilárdtest akkumulátortechnológia kerül bevetésre az igazán kimagasló teljesítmény érdekében. Az akkumulátoros elektromos modellek révén a Lexus egy olyan márkává változik, amely sokoldalú élményeket kínál olyan előrelépéseket kiaknázva, amelyek megvalósítására csak a Lexus képes, miközben továbbra is előtérben tartja a még személyesebb, kézműves kidolgozású termékeket. A Lexus már fejleszti a következő generációs, akkumulátoros elektromos sportautót, amely az LFA fejlesztésénél kinyert vezetési érzetet, ’titkos hozzávalókat’ és menetteljesítményeket örökli. A Goodwood Festival of Speed június 23-tól 26-ig tart az angliai Goodwood House területén. A Lexus Electrified Sport koncepció saját pavilont kap a sebességfesztivál elektromos sugárútján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: