Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 11. szombat

Lexus

Még kihegyezettebb, még kifinomultabb teljesítményt nyújt a Lexus LC Kupé

Zászlóshajó-kupéjának első evolúciós lépéseként a Lexus tovább növeli az autó menetdinamikai teljesítményét: a lényeg a vezető és az autó kapcsolatának erősítése.

részletek

Takumi mesterpilóták tökéletesítették az új Lexust

Jövőre érkezik a Lexus egyik sikermodellje, a hazánkban szinte 100%-ban környezetbarát öntöltő hibrid elektromos változatban értékesített UX kompakt crossover akumulátoros elektromos változata, amely a japán luxusautógyártó ígérete szerint meggyőző vezetési élményt kínál majd. Amint azt a népszerű hibrid kivitelben már megszokhattuk, a precíz irányíthatóságot és a kényelmes rugózást az alacsony tömegközéppont és a merev padlólemez biztosítja majd, és az UX 300h változathoz hasonlóan az UX 300e ‘Lexus Electrified’ vezetési élményét is az európai utakon tökéletesítették a Takumi mesterpilóták. A zökkenőmentes, természetes vezetési érzetről a vadonatúj, tisztán elektromos hajtáslánc, a pozíciófelügyelet és shift-by-wire technológia gondoskodik majd.

részletek

Már idehaza is rendelhető a Lexus LC 500 Convertible

Néhány napra Magyarországon járt a várva várt Lexus LC 500 Convertible, a japán luxusautómárka hihetetlenül népszerű szupersportkupéjának vadonatúj kabrió változata: a Genfi Autószalon idei elmaradása okán a hazai szaksajtó is most először találkozhatott élőben a modellel, amely immáron Magyarországon is megrendelhető, az első példányok októberben érkezhetnek hazánkba. A 40.950.000 forintos induló ár meglehetősen gazdag felszereltséget foglal magába, a felhúzott és lehajtott tetővel egyaránt gyönyörű autót pedig a Lexus minden részletre kiterjedő gondos kidolgozása jellemzi. A Lexus sportautókra jellemző lélegzetelállító teljesítményéről a már a LC kupé változatából és az RC F sportkupéból is ismert 5.0 literes, V8-as benzines erőforrás gondoskodik, amely a LC Convertible esetében nem kevesebb, mint 464 lóerőt szabadít az aszfaltra. Már az alapkivitel utasterének kidolgozottsága is lenyűgöző, az egyedi metálkék külső fényezést fehér és kék belsővel párosító, 45.000.000 forintba kerülő Limited Edition kifinomultsága még a kategóriában is a párját ritkítja.

részletek

Lexus modellek neves manga művészek rajzain

Lexusok menekülnek egy tűzokádó sárkány elől, megpihennek egy nyugalmas tengeröbölnél, vagy szélsebesen maguk mögött hagynak egy várost, amit hatalmas robbanás dönt romba… és mindez egy olyan műalkotás-sorozatban ölt testet, ami a japán manga képregények kortárs stílusát és kulturális örökségét hordozza. A brit Lexus által szponzorált művek hatásosan ragadják meg a Lexusokban felfedezhető, erőteljes japán tradíciókat és karaktert, a képregények stílusában ábrázolva a márka legnépszerűbb modelljeit. A Lexus megbízásából dolgozó művészek Yishan Li, Timothy Kong és Daniel Atanasov voltak, akiknek alkotásaiban az új UX kompakt SUV, a ES szedán és az LC kupé szerepel.

részletek

Ezt tudja majd a Lexus, amit 10 év múlva vezetsz

A világ vezető környezetbarát, egyben leginnovatívabbnak tartott luxusautógyártója, a Lexus még 2019 októberében, a Tokiói Autószalonon leplezte le az LF-30 Electrified tanulmányautót, amely a márka villamosítási jövőképét testesíti meg, futurisztikus formavilága pedig előrevetíti a 2030-as évek elektromos Lexus modelljeit. A japán prémium autógyártó most egy kicsit többet elárulva közelebbi bepillantást enged abba, mit tud majd egy autó, amelyet 10 év múlva vezethetnek a szerencsés Lexus tulajdonosok. Gondolta volna például, hogy alig egy évtized, és a sci-fik világát megidézve luxusautójához dróntechnikás segédjármű is jár majd a csomagok szállítására, az oldalablakok áttetszősége pedig digitális módon, fokozatmentesen állítható lesz? És ez csak a kezdet az ámulatba ejtő újdonságok sorában. Az LF-30 Electrified az autógyártó ígérete szerint eddig nem ismert kiteljesedést és örömöt nyújt tulajdonosa számára, aki első kézből élvezheti majd az önvezető technológiák használatát lehetővé tevő innovatív utastér, a ma még elképzelhetetlen műszerfal kialakítás és egyéb high tech fejlesztések előnyeit. Ha ez nem volna elég, a kerékbe épített négy elektromotor, az elektromos kormányzás és a Lexus Advanced Posture Control (fejlett pozíciófelügyelet) segítségével az LF-30 Electrified semmihez nem hasonlítható dinamikai élményt nyújt majd.

részletek

Jövőre érkezik az akkumulátoros elektromos Lexus UX

A világ vezető környezetbarát luxusautógyártója, a városi forgalomban akár 50-80%-ban tisztán elektromos, károsanyagkibocsátásmentes közlekedést lehetővé tévő öntöltő hibrid elektromos modelljeiről ismert Lexus legelső akkumulátoros elektromos hajtású modellje, a jövőre érkező UX 300e a márkától megszokott, kifinomult menetteljesítményt és utazási komfortot kínálja majd. Az autót az eredeti sláger SUV Lexus UX különleges dizájnja és kimagasló funkcionalitása jellemzi, míg a legendás Lexus-megbízhatóságot a hibrid elektromos technológia fejlesztésében szerzett több, mint két évtizedes tapasztalat garantálja. Ez lesz a Lexus új villamosítási stratégiájának égisze alatt megvalósított első modell, amelyet további zéró emissziós akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos modellek követhetnek majd.

részletek

Vissza a jövőbe: Decembertől digitális visszapillantó rendszerrel is rendelhető a Lexus ES

A Lexus ES felsőkategóriás luxus limuzin decembertől digitális visszapillantó rendszerrel is rendelhető: a hagyományos visszapillantó tükröket felváltják a jármű belsejében elhelyezett kijelzők, amelyekre digitális kamerák nagy felbontású képeken küldik a valós idejű információkat. A rendszer védett az eső, a hó, sőt a kosz ellen is, így a vezető minden közlekedési helyzetben tiszta képet kap. Az irányjelző aktiválásakor, hátramenet kapcsolásakor, illetve igény szerint kézi beállítással megváltozik a látószög, ezzel megvalósítható a holttérmentes közlekedés.

részletek

Már Lexus is rendelhető online

A világ vezető környezetbarát luxusautómárkája, a hazánkban közel 100%-ban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus a koronavírus járvány jelentette biztonsági kockázatokra reagálva útjára indította a Lexus Online Autószalont. A legmagasabb szintű ügyfélkiszolgálásról ismert japán luxusautómárka leendő vásárlóinak így nem kell személyesen ellátogatniuk az általuk kiválasztott Lexus márkakereskedésbe ahhoz, hogy megtekinthessék az ott kiállított autókat, illetve megismerkedjenek az aktuális ajánlatokkal, vagy éppen információkat kapjanak az idén érkező vadonatúj modellekről, köztük a Lexus LC Convertible modellről, esetleg az immár digitális visszapillantó tükrökkel is rendelhető ES luxuslimuzinról. Az érdeklődők a személyes helyszíni látogatás helyett online video csatornán keresztül ismerkedhetnek meg a mákra modelljeivel, illetve léphetnek kapcsolatba a kiválasztott Lexus márkakereskedővel.

részletek

Néhány hónap múlva érkezik a Lexus LC 500 Convertible

A Lexus LC szupersportkupé először formavilágával és lenyűgöző kidolgozottságával, majd pedig az általa nyújtott vezetési élménnyel rabolta el a szaksajtó és a vásárlók szívét egyaránt.

részletek

Visszavonult a japán sportautó-gyártás egyik legnagyobb alakja

Jagucsi Jukihiko 43 éven át dolgozott az autóiparban, az első perctől az utolsóig a Toyota kötelékében. Nélküle nem létezett volna a Supra, és neki köszönhetjük a Lexus F sportautó-család megszületését is.

részletek

A Bajkál-tó jegén tette próbára hibrid modelljeit a Lexus

A modelljeinek legendás megbízhatóságáról, és a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásáról ismert Lexus húzott egy merészet.

részletek

Fából vasparipa: faragott Toyota és Lexus

Egy vietnami fiatalember mesteri szintre emelte a fafaragás művészetét. Bármit képes megvalósítani egy fatömbből, kedvencei mégis az autók – azon belül is a Toyoták és a Lexusok.

részletek
Olvastad már?