Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 24. szombat

Lexus

Luxuskupéval járőröznek a japán rendőrök

Egy helyi üzletember egy Lexus LC luxuskupét adományozott Tocsigi város rendőrkapitányságának. A szépséges kétajtóst nem csak dísznek szánják, valódi elfogó autó lesz belőle.

részletek

Lexus versenyterepjáró szigorúan hölgyeknek

Egy kompresszoros, emelt futóművű Lexus LX luxusterepjáróval vághat neki a Rebelle-rali címvédő párosa az idei túraversenynek.

részletek

Megújult a Lexus LS luxuslimuzin

Ma debütált a Lexus zászlóshajója, az LS csúcslimuzin legújabb változata. Az LS 500h Multi Stage Hybrid továbbfejlesztett akkumulátorvezérlésének köszönhetően az autó mind a városban, mind a nyílt országúton még simábban adja le teljesítményét, míg aj technológiák segítenek még magasabb szintre emelni az autó kifinomultságát, komfortját és biztonságát. Az új LS-ben teljesen automatikus, memória funkcióval ellátott parkolási rendszer épp úgy megtalálható, mint az okostelefon-integráció az Apple CarPlay és az Android Auto segítségével, miközben utastérének kialakítását a tradicionális japán díszművesség ihlette. Az új LS az első olyan modell, amelynél a Lexus először alkalmaz egy új fényezési technológiát és árnyalatot, a Holdfény Ezüstöt, ami még határozottabb árnyék- és fényhatásokat kelt.

részletek

Csupán hatvan példány készül a Lexus utcai versenyautójából

A 2021-es modellévre komoly műszaki módosításokkal készül a Lexus RC F. A minden téren tovább finomított Fuji Speedway különkiadás mindössze hatvan példányban lesz elérhető.

részletek

Tíz érdekesség a megújult Lexus LC kupéról

Bár a legnagyobb várakozás kétségkívül a Lexus hamar ikonikussá váló sportautója, az LC kupé idén ősszel érkező kabrió változatát, az LC Convertible modellt övezi, a japán luxusautógyártó az alapmodellről sem feledkezett meg: a már koncepcióautóként minden szemlélőt rabul ejtő, azóta pedig a szaksajtóban zajos sikert arató, a piacon pedig előzetes értékesítési várakozást megdöntő, többszörös dizájndíjas modellt még tovább finomították, és ennek csokorba is szedtek 10 különleges megoldást bemutató érdekességet vele kapcsolatban.

részletek

Lexus UX 300e - Japán szellemiség Európa útjain

A Lexus sláger crossovere, az UX nagy várakozások övezte akkumulátoros elektromos változata a világ első Japánban gyártott elektromos luxusautója lesz. A Magyarországon is elképesztően sikeres öntöltő hibrid elektromos változathoz hasonlóan (UX 300h) a jövő év második felében érkező vadonatúj UX 300e is magában hordozza a japán kézműves hagyományok esszenciáját: utasterének kialakítását is a japán építészet ihlette, a műszerfal ‘washi’ borítása a papírból készült japán tolóajtók textúráját idézi, míg az üléseket az 1200 éves ‘sashiko’ varrási technika díszíti. A vadonatúj Lexus UX 300e kifinomult tervezési megoldásai a legendás ‘Omotenashi’ vendégszeretetet testesítik meg, az autót pedig a híres Takumi kézműves mesterek készítik a világ legtöbb díjat elnyert autógyárában.

részletek

Gazdára talált az ötmillimodik Lexus SUV

Az első Lexus SUV, az LX modell 1996-ben mutatkozott be, majd 1998-ban a Lexus forradalmi újdonsággal jelentkezett a luxus crossoverek piacán: ez volt az első RX, amely nagyon hamar az öntöltő hibrid elektromos modelljeiről ismert környezetbarát japán luxusautómárka legnépszerűbb modellje lett. Mára a márka globális kínálatában hat SUV és crossover szerepel: az UX, az NX, az RX, az RX L, a GX és az LX, ezek közül az első négy Európában és így hazánkban is elérhető. A Nyugat-Európában értékesített Lexus SUV-k 96%-át hibrid hajtással rendelik meg, hazánkban a 100%-hoz közelít ez az arány. A kínálat jövőre Magyarországon is tovább bővül majd a Lexus Európában legkelendőbb modellje, a sláger crossover UX akkumulátoros elektromos hajtású, UX 300e elnevezésű modellváltozatának bevezetésével.

részletek

Kihirdették a győztest a Lexus nyilvános autótetováló versenyén

Miután idén tavasszal nagy sikert aratott a Claudia De Sabe brit tetoválóművész által feldíszített Lexus UX, a márka úgy döntött, hogy nyilvános pályázatot ír ki egy újabb UX különleges testfestésére. A beérkezett pályamunkák közül Kyra Cleeton grafikusét valósították meg.

részletek

LC Convertible Regatta Edition: Limitált szériás kabriót kínál a Lexus

A hatalmas várakozások övezte Lexus LC Convertible ősszel debütáló, szigorúan limitált szériás különleges kivitelének kék-fehér színvilága a luxusjachtok hangulatát idézi. A karosszéria gyönyörű formáit hatásosan emeli ki a Lexus exkluzív Strukturális Kék fényezése, amit fejlett pigment-technológiával alkottak meg a szakemberek, míg a kabint uraló fehér szín harmonikusan egészíti ki a mélykék külső fényezést.

részletek

Érdekességek az első tisztán elektromos hajtású Lexusról

Az UX kompakt crossover bemutatása után alig egy évvel már a környezetbarát japán luxusautómárka legnépszerűbb európai modellje lett, amelyet szinte kizárólag csupán a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásával választanak az ügyfelek. A sláger crossover a jövőben akkumulátoros elektromos hajtással is elérhető lesz, a márka ezzel a változattal kapcsolatban szedett csokorba 8 érdekességet.

részletek

Lexus UX 300e: A csendes forradalom hírnöke

A Lexus sláger SUV-ja, a Lexus UX vadonatúj akkumulátoros elektromos változata kategóriaelső zaj- és rezgés értékeket kínál majd, amellyel a jövő év elején érkező modell utasterének csendje és nyugalma a legelső Lexus-modell kivételes luxusát idézi. A szinte teljesen zajtalan suhanásban fontos szerepet játszik az elektromos hajtás, a fejlett aerodinamika és széles körben alkalmazott hangszigetelés.

részletek

Lexus UX: Az elektromos autózás új korszaka

Az első akkumulátáros elektromos hajtású Lexust még vonzóbbá teszi a márka legkelendőbb európai crossovere, az öntöltő hibrid elektromos változatban már elképesztően sikeresnek bizonyuló Lexus UX merész formavilága. Az autót számos külső, belső és aerodinamikai dizájn-megoldás teszi jellegzetessé, miközben az intelligens térkihasználás segít megőrizni az UX utas- és csomagterének tágasságát.

részletek
Olvastad már?