Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 15. csütörtök
Autó

Hiány lehet jetskiből és quadból 2021-ben Magyarországon

A koronavírus miatt részben leálltak vagy műszakokat töröltek a Bombardier (BRP) gyárai a világban, a gyártás korlátozott és akadozik, így fel kell készülnünk arra, hogy azokat a vevőinket, akik nem döntenek időben a kiválasztott termék megrendeléséről, nem tudjuk időben kiszolgálni - mondta el portálunknak Bóday Pál, a Jet Power Hungary Kft. kommunikációs igazgatója, aki hozzátette: a nehézségek ellenére bizakodóak és 2021-ben Kiss Norbert kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyzőt kérték fel Can-Am és Sea-Doo márkanagykövetnek.

Az anyacég BRP-nek vannak gyárai a kanadai Valcortban, a mexikói Juarezben, az Egyesült Államokban Sturtevantban és Wisconsinben, a finnországi Rovanniemiben, valamint az Ausztriában található Gunskirchen. A koronavírus szinte valamennyit a gyártási kapacitások visszafogására kényszerítette, így előállt az a szocializmusból ismert helyzet, hogy hiába keresi a vevő, nincs, várnia kell.

Bízunk abban, hogy a helyzet normalizálódik a világban, s ismét visszaáll minden a régibe, a koronavírus elhúzódása miatt azonban a gyártás 2021-ben nem fogja utolérni magát – mondta el Bóday Pál, akitől megtudtuk, a magyar jetski piac százas nagyságrendű évente, a növekedés folyamatos. Aki tavaszra biztosan szeretne 2021-es, új modellt, jobb, ha most megrendeli vagy számol azzal, hogy nyárig nem biztos, hogy hozzá jut ahhoz a típushoz, amit szeretne – fűzte hozzá. 

Bóday Pál, a Jet Power Hungary Kft. kommunikációs igazgatója


A kommunikációs igazgató jó hírekkel is szolgált. 

Az első mindjárt az, hogy a BRP szabadidős termékeinek magyar importőrcége a koronavírus válság ellenére jó évet zár. A Jet Power Hungary Kft. piacvezető Magyarországon a jetskik és quadok forgalmazásában. A cég két évtizede forgalmazza a Bombardier szabadidős termékeit, kizárólagos magyar importőrként. 

Mérföldkő a cég életében, hogy tavaszra a dunaharaszti bázisukon felépül és megnyílik Közép-Kelet-Európa legkorszerűbb bemutatóterme, ahol a BRP teljes termékpalettája látható lesz, jetskik, quadok, spyderek és rykerek – mondta el a kommunikációs igazgató. 

Megtudtuk azt is, a magánszemélyek mellett cégek és hatóságok is vásárolják termékeiket. Tárgyalnak a vízirendészeti hatóságokkal olyan korszerű jetskik beszerzéséről, amelyek nagyban segíthetik a vízirendőrök munkáját. A természetvédelmi hatóságok értelemszerűen a quadok beszerzéséről érdeklődnek, s ugyanez a helyzet a mezőgazdasági vállalkozásokkal, amelyek egyre nagyobb számban vesznek a nehéz terepen is otthonosan mozgó járművekből. 

Tavasz óta felkészültek a járványra, az autósszervizekhez hasonló biztonságos kiszolgálással várják ügyfeleiket. 

További jó hír a cég életében, hogy nyitni akarnak a Tisza-tó felé. A tervek szerint a következő évben ott is lesz egy bázisuk, ahol bemutathatják majd saját bemutatótermükben a kínálatot.  

S végül a harmadik jó hír: elképzelhető, hogy a háromkerekű járműveiket, a spydereket és rykereket a jövőben Magyarországon is lehet vezetni B kategóriás jogosítvánnyal. Ez a szabály az Unió teljes területén, kivéve Magyarországot, ahol csak motorkerékpár vezetéséhez szükséges A kategóriás jogosítványt fogadnak el.

Szeretnénk meggyőzni a magyar döntéshozókat, hogy ez nálunk is így legyen – fogalmazott Bóday Pál. – A háromkerekű járművek vezetéséhez felelősség kell, nem A vagy B kategóriás jogosítvány. 

Ha így lesz, akkor nagyon sok magyar nem kényszerül arra, hogy az osztrák határig tréleren szállítsa a háromkerekű spyderjét, s ott felülve személygépkocsi-jogosítvánnyal végighajtson Európán. Majd hazatérve Hegyeshalomtól ismét tréleren szállítsa a járművet. Hamarosan kampányt indítanak ennek érdekében. 

- Importőr cégünk reklámarca, Can-Am és Sea - Doo termékeink márkanagykövete 2021-ben is Kiss Norbert világbajnok, kétszeres Kamion Európa-bajnok és hatszoros magyar bajnok autóversenyző  lesz, aki mind cégünknél, mind pedig a versenypályán nagyszerű munkát végzett – árulta el Bóday Pál. Norbira hárul a feladat, hogy személyén keresztül is megértesse a közvéleménnyel és a döntéshozókkal: akinek B kategóriás autóvezetésre feljogosító vezetői engedélye van, tökéletesen uralni és biztonságosan vezetni képes az autókhoz nagyon hasonló Spyder és Ryker modelljeinket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?