DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Az injektorfelújítás folyamata

Az injektoroknak több típusát különböztethetjük meg. Javításukhoz, felújításukhoz hozzáértő szervizre lesz szüksége. Ettől függetlenül egy autótulajdonosnak soha nem árt, ha tisztában van a meghibásodás jeleivel és a javítás folyamatával egyaránt. Ezeknek az információknak a birtokában és egy profi szervizzel a háta mögött meg tudja kímélni magát és a pénztárcáját a felesleges költségektől is.

Injektor működése 

A járművek működésének alapfeltétele a megfelelő üzemanyag-ellátás. Ezért évekkel ezelőtt még a karburátorok feleltek. Sajnos vagy szerencsére ezen alkatrészek ideje már lejárt. Az optimális hatásfok és a károsanyag-kibocsátás miatt született meg az új megoldás, ez az injektoros rendszer. Az alapelve lényegében azonos, a levegővel porlasztott üzemanyagot juttatja az égéstérbe, csak immár ez a szükséges mennyiségben és időben történik. 

 https-__injektorfelujitas.hu_ - 2020 október - Cikk1



Meghibásodás jelei

Két egyforma injektor nincsen. Ettől függetlenül ezek meghibásodása esetén ugyanazon tüneteket produkálják. Használat során az autó jobban füstöl, mint korábban. Az injektor a felelős ezért, mivel túl sok üzemanyagot fecskendez be, és ez a nagyobb égés okozza a nagyobb füstöt. Jellemző még az is, hogy a motor bedadog, azaz egyenetlenül jár. Ezért szintén a szállított üzemanyag nem ideális mennyisége a ludas. Az indulási vagy gyorsítási problémákat is ezen alkatrész problémája okozza. Ezekért a tünetekért a magas résolajveszteség a hibás. A rendszer ilyenkor már nem zárt teljesen, az üzemanyag szivárgása pedig a teljesítmény csökkenését okozza.

Az injektor javítása 

Az injektorok szervizének első lépése a rutinos szerviz megtalálása. Ez a Tamorin Kft. nevével fémjelezve már eleve adott az Ön számára. Itt a gépkocsi gyártója által meghatározott próbapadokon elvégzik a tesztelést. A kapott értékeket összehasonlítják a normákkal, majd ezután már képet is kaptak arról, melyik elem milyen állapotban van, és hol szorul a rendszer segítségre.

A szükséges felújítási munkálatokat elvégzik, melynek során szét- és összeszerelik az injektorokat, elvégzik az új alkatrészek beszerelését vagy a tömítések cseréjét. Majd egy újabb teszttel ellenőrzik a munkát. Amennyiben az eredmények 100%-osak, csak akkor küldik vissza a gépjárművet a tulajdonoshoz. 

A javítás folyamata maximálisan kényelmes lesz az Ön számára. Akár egy internetes megrendeléshez is hasonlíthatjuk. Felveszi a céggel a kapcsolatot, majd egy futár érkezik Önhöz, aki a cég költségére a szervizbe szállítja a hibás alkatrészt. Ezt bevizsgálják, majd értesítik Önt az eredményekről. Megvitatják a felújítási lehetőségeket, megbeszélik annak időtartamát és költségeit egyaránt.

Amennyiben az injektor alkatrészei nem működnek megfelelően, ott azokat gyári alkatrészek felhasználásával ismét tökéletesen működő állapotba hozzák Önnek. Ezután nincs más dolga, csak ismét a futár érkezését várni, aki a megjavított alkatrészt számlával és garancialevél kíséretében visszaszállítja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: