DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

A német ipar egyik csendes, de stabil képviselője

A Bürkert Pneumatikát több mint fél évszázada, 1946-ban alapították. Az alapító Christian Bürkertnek nem volt egyszerű dolga, ugyanis német származású volt, és a vállalatát is Németországban alapította, abban a Németországban, ami derekasan kivette a részét abból a második világháborúból, ami egy évvel korábban ért véget.

Jó időben, jó helyen

Németország a második világháború után nem tehette meg, hogy sokáig búslakodjon a veszteségek miatt, ugyanis az országnak talpra kellett állnia, az embereknek munka kellett és jövedelem. A németek a történelem során arról is híresek voltak, hogy gyorsan túllépnek egy kudarcon, és képesek szinte azonnal váltani és igazodni az új irányokhoz, természetesen arról sem szabad megfeledkezni, hogy iránymutatásban is kiválóak.

 https-__monojet-ipartechnika.hu_ - 2020 szeptember - Cikk1



A hosszú évek alatt összegyűjtött újraépítési rutin és a tudás a második világháború után sem hagyta cserben a németeket, így szinte azonnal képesek voltak váltani hadiiparról egyéb termelésre. Ehhez azonban kellettek az olyan újító és innovatív ötletekkel rendelkező emberek, mint Christian Bürkert. Akár azt is lehetne mondani, hogy az illető fiatalember jó időben volt jó helyen, ugyanis egy jól bejáratott rendszer gépezete kevésbé nyitott az újító ötletekre, mint egy éppen épülő rendszer.

A Bürkert Pneumatika útja a kezdetektől napjainkig

A Bürkert Pneumatika működése innovatív termékek gyártásával és fejlesztésével kezdődött. A működés kezdeti éveiben a legnagyobb hangsúly a lábmelegítők, sütővezérlők és az inkubátorok hővezérlő rendszereinek gyártásán volt. Az efféle termékek gyártása szokatlan volt abban az időben Németországban, de hamar sikerült megtalálni a célpiacot, a lábmelegítők például roppant népszerűek voltak a hidegebb éghajlaton élők között.

Lehet látni, hogy ezek olyan eszközök, amelyekre a mai napig szükség lehet, ez is mutatja az ötletgazda előrelátását. Viszont a vállalat folyamatosan bővítette a tevékenységét, kereste az újabb irányokat. Ennek az állandó keresgélésnek a következtében jutott el a cég a szelepek gyártásához, és vált az évek alatt a szektor egyik kiemelkedő alakjává. Napjainkban szokásos úgy emlegetni a Bürkert Pneumatikát, mint az ipari mágnesszelepek nemzetközi mércéjét.

Amennyiben éppen pneumatikus működtetésű szelepeket keres, akkor mindenképpen érdemes szétnéznie a Monojet weboldalán.

A Bürkert Pneumatika termékei

A vállalat napjainkban leginkább folyadékvezérlő rendszerek gyártásával foglalkozik, és ennek az iparágnak az egyik megkerülhetetlen vezető szereplője. Gyakorlatilag mindent gyártanak, ami egy folyadékvezérlő rendszer kiépítéséhez szükséges. Az összes termékük magas színvonalú és a legmodernebb technikát képviseli, legyen szó egyedi szelepekről vagy csúcstechnológiás érzékelőről. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: