DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Soha nem látott csodák a Moszkvai Autószalonról

Pár napja zárta kapui a legnagyobb orosz autós seregszemle, melyet a fővárosban rendeztek. Az esemény legnagyobb sztárja egy állami célokra is használható luxuslimuzin és a Lada Niva réges-rég várt utódmodellje, a 4x4 volt.

Idén augusztus 29-től egészen szeptember 9-ig volt látogatható Moszkvában a nemzetközi autóshow, ahol számos hazai gyártó igyekezett nagyot villanni. Az autopro.hu megvizsgálta, hogyan sikerültek ezek a törekvések:

Aurus Senat

A Senat az első olyan jármű az orosz luxusmárkától, az Aurustól, amely eleget tesz Vladimir Putyin elnök akaratának, vagyis hogy saját, állami járműveket gyártson az ország. Az összkerékhajtású modell saját tervezésű 4,4 literes V8 benzinmotort használ, amit hibrid rendszerre kombináltak. A modell a korábbi, rendkívül komoly védelmi rendszerrel ellátott Senat Limousine kereskedelmi változata. Az utasok kényelmét hatalmas utastér biztosítja, a luxusról pedig a beépített hűtőszekrény és kristálypoharak is gondoskodnak.

lead_800w



Renault Arkana

A Renault új coupé crossover modelljét kifejezetten az orosz kiállításra tervezték, de a jövőben más piacokon is megjelenhet. A modell magas övvonallal és lejtős, kupé tetővonallal rendelkezik, melyeket az oldalsó króm részek hangsúlyoznak ki. Az Arkana egyensúlyt teremt a szedán eleganciája és a SUV erőteljes kiállása között.

2_800w

Lada 4x4

A Lada 4X4 (korábban Niva néven ismert) a cég egyik leghíresebb modellje, amely gyakorlatilag változatlan maradt 1977-es gyártása óta. Első pillantásra a 4x4 Vision úgy néz ki, mintha megtartaná a háromajtós karosszériát, de a koncepció egy ötajtós változatot kínál. További, kisebb újítások a szemöldök jelzőfények a fő fényszórók felett, a magasra szerelt irányjelzők, vagy a kagylószerű motorháztető.

1_800w

NAMI Project Shatl 2.0

A Project Shatl 2.0 egy autonóm jármű koncepciója a NAMI-tól, az Orosz Állami Kutatóközponttól. A modell egy nagy, mikrobusz-stílusú jármű, amelyet az Uber mintájára egy okostelefonnal használható ride-hailing (közösségi taxihívó) alkalmazással használhatnak. A járművet a közelmúltban a FIFA labdarúgó világbajnokságon is tesztelték.

Renault Twizy

A kiállításon megtekinthető volt a Renault kétszemélyes elektromos járműve, a Twizy új verziója is. A modell zéró károsanyag-kibocsátású, javított, nagy teljesítményű lítiumion-akkumulátorral felszerelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: