Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 25. szombat
Autó

Andy Murray és a Jaguar I-PACE

A kétszeres wimbledoni bajnok Andy Murray beváltotta a WWF-nek A Föld Órája alkalmából tett ígéretét, hogy „elektromosra vált”, és a Környezetvédelmi Világnapon az elsők között vette át új Jaguar I-PACE elektromos szabadidőjárművét.

Murray idén márciusban tett ígéretet arra, hogy átnyergel a Jaguar első, tisztán elektromos sport-szabadidőjárművére. Hogy ezen elhatározásában megerősítse, Nelson Piquet Jr, a Panasonic Jaguar Racing versenyzője és a WWF nagykövete edzőtáborában kereste fel a brit teniszezőt, és még a füves pályás idény kezdete előtt átadta neki új autóját.

Az átadásról készült film:

„Fontos, hogy mindannyian lépésről lépésre átálljunk egy fenntarthatóbb életformára, és tudatosan átgondoljuk, hogyan óvhatjuk bolygónkat.” – mondta Andy Murray. „Ez az egyik oka annak, hogy mostantól a Jaguar tisztán elektromos meghajtású I-PACE modelljével járok. Az autó tiszta üzemű és biztonságos, ugyanakkor világszínvonalú dizájnja és sportos teljesítménye is tökéletesen megfelel az életstílusomnak.”

„Úgy gondolom, csodálatos, hogy Andy elkötelezte magát az elektromos váltás mellett, ráadásul tevékenyen arra bátorít másokat is, hogy lépjenek, és apró változtatásokkal tegyék fenntarthatóbbá életüket.” – mondta Nelson Piquet Jr, a Panasonic Jaguar Racing versenyzője.

„A Jaguar I-PACE a bizonyíték arra, hogy nem kell lemondanunk a teljesítményről és a menetdinamikáról csak azért, mert elektromos autót választunk.”

A Jaguar I-PACE úttörő jelentőségű elektromos jármű. Akkumulátora gyorstöltéssel mindössze 45 perc alatt 80%-os szintre tölthető, maximális hatótávolsága 480 km. Az I-PACE sportautókhoz mérhető, fenntartható teljesítményt, új generációs mesterséges intelligencia (AI) technológiát és a szabadidőjárművekre jellemző, ötszemélyes használati értéket kínálva emeli az elektromobilitás forradalmának élére a Jaguart.

jaguar-i-pace-andy-murray-2018

„A Jaguar elektromos átállás iránti elkötelezettségét egyértelműen demonstrálják az elmúlt pár évben elért technológiai fejlesztéseik, amiben kulcsfontosságú szerepet játszott a márka Forma-E bajnokságban való részvétele. Nagyszerű érzés ennek a fejlődésnek a részesévé válni, valamint népszerűsíteni és aktívan alakítani az akkumulátoros elektromos járművek jövőjét.” – tette hozzá Piquet Jr.

A Jaguar I-PACE már megrendelhető, induló ára £63,495. A Magyar piacra várhatóan 2019. márciusában érkezik meg a Jaguar I-PACE modell, de előrendeléseket már felvesznek a hazai márkaképviseleteken.

A Jaguar I-PACE modellről további információk a www.jaguar.com weboldalon. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?