DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

238 lóerős biturbó motorral jön a Ford Edge SUV

A Ford márciusban mutatja majd be az európai vásárlóközönség előtt a vállalat eddigi legfejlettebb technológiájú SUV-ját, az új Ford Edge modellt.

Az új Ford Edge vezetőjét olyan átfogó kamera- és szenzor-alapú technológiai rendszer segíti, amit a Ford mérnökei kifejezetten arra terveztek, hogy kellemesebbé és stresszmentesebbé tegye az utazást, valamint hogy segítsen elkerülni a baleseteket, vagy enyhítse azok súlyosságát. Ennek jegyében az autóban olyan új berendezések jelennek meg, mint az Ütközés Utáni Fékrendszer, a Kikerülő Kormányzási Asszisztens, vagy a Stop-and-Go és Sávközép funkcióval kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika.

Az új Edge modellben mutatkozik majd be az európai piacon a Ford 2,0 literes 238 lőerős EcoBlue dízelének új, erős és takarékos biturbó változata, ami egy új fejlesztésű, nyolcfokozatú automata sebességváltóhoz csatlakozik.



A sportos hangulatú ST-Line kivitelben megjelenő új Edge látványos orr-részt és hátsó részt, széles hűtőrácsot, a karosszéria színére fényezett külső elemeket (például oldalsó szélterelő szoknyákat) és 20 colos alumínium keréktárcsákat kapott.

“Eddigi legmodernebb vezetősegítő technológiáink segítségével az autósok immár könnyen haladhatnak a sűrű, araszoló forgalomban, a nyílt úton pedig kellemesen suhanhatnak a nyolcfokozatú automatával összekapcsolt új, takarékos és kifinomult 2,0 literes EcoBlue dízelmotorral. Az új Ford Edge a legújabb vonzó ajánlatunk az európai vásárlók számára, akik egyre nagyobb számban váltanak SUV-modellekre,” nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: