DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

2 000 kilométernyi hathengeres TFSI motor az Audi Hungariától

A mai napon az Audi Hungaria munkatársai elkészítették a 3 milliomodik hathengeres TFSI erőforrást. A 310 LE teljesítményű háromliteres hathengeres TFSI EVO jubileumi motort Neckarsulmban, egy Audi A7 modellbe építik be.

„Mindig nagy öröm, amikor egy mérföldkőhöz érkezünk a motorgyártásban, hiszen ez is bizonyítja vevőink elégedettségét és munkatársaink nagyszerű teljesítményét”, mondta Herbert Steiner az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. „De nem csak jubileumoknak örülhetünk , hiszen a jövőben is indulnak további motorprojektek vállalatunknál, melyeknek köszönhetően új munkatársakkal bővül a motorgyártás csapata.”

audi hungaria tfsi

Peter Kössler az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatója, Herbert Steiner az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatója és a V6 TFSI csapata a jubileumi motorral


A 3 millió gyártott motor összesen mintegy 933.000.000 lóerő összteljesítménnyel rendelkezik. Ha egymás mellé állítanánk valamennyi motort, akkor Győrből egészen Észak-Afrikáig érne a sor.

Az Audi Hungariánál 1997-ben kezdődött a hathengeres motorok sorozatgyártása, kezdetben szíjhajtású technológiával, majd a generációváltást követően a vállalat áttért a lánchajtású technológiára. 2008 óta gyártják a legerősebb V6 TFSI motort az Audi Hungariánál, amely 333 LE teljesítménnyel rendelkezik. A motor legújabb generációját 2013 óta gyártja a vállalat, amelyből jelenleg naponta 700 db készül. A motor sorozatgyártásán mintegy 650 munkatárs dolgozik a szerelde és a mechanikus megmunkálás területén.

Az Audi Hungariánál évente közel 2 millió négy- hat- nyolc- és tízhengeres dízel- és benzinmotor készül a konszern mintegy 30 telephelye számára. A vállalat gyártósorairól minden 10. másodpercben legördül egy prémium minőségű erőforrás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: