DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Combosodó győri kupé – új Audi TT RS

Rövidesen megérkezik a szalonokba az Audi TT új RS változata, ami a visszafogott négyhengeres családi sportkocsi helyett egy masszívan doromboló combos kupé lesz.

A TT-nek persze mindig voltak izmosabb kiadásai, de az utcai négyhengeres motorok teljesítménye 310 lóerőnél megállt. A korábbi változatokból már ismert 2,5 literes sorötös, ami igen szívmelengető dorombolással jelezte, amikor ráléptünk a gázpedálra ismét visszatért – persze több finomítással. A masszív első kötény, a belehasított méretes légbeömlőkkel, a kettős, ovális sportkipufogó, a méretesebb belső hűtésű féktárcsák egy másik autó hangulatát jelzik.

audi tt rs_gyor



Egyedül a hátsó légterelő hiányzik – és nem csupán a megjelenésből, hiszen a tempós száguldáshoz a nagyobb hátsó leszorító erő szükséges lesz. De legalább lesz munkája a tuning műhelyeknek is. A 2016-os genfi szalonra várható TT RS 2,5 literes öthengerese várhatóan 380-400 lóerős lesz, az alacsony fordulatszámon éledő forgatónyomaték 550 Nm körül alakul. A menetteljesítményt csak becsülni lehet, de a számadatok tükrében 4 másodperc körüli sprintidő, és közel 300 km/h végsebesség a reális. Az értékesítés várhatóan a tavaszi bemutatót követően indul majd, így aztán nem árt már most elkezdeni a spórolást. Persze kellő hatékonysággal…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: