DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Bunyó magaslesről - Apple, a Tesla-temető?

A marketing láthatóan nem csupán a termékek értékesítéséből és a hozzá kapcsolódó tevékenységekből áll, hanem kemény harc a piacok és a vásárlók megszerzéséért.

Az elektromos autók piacán szépen terjeszkedő Tesla nagyfőnöke láthatóan ezt az ágat nagyban játssza, hiszen az utóbbi időben több olyan felszólalása volt, amivel bizony jó néhány harcostársánál verte ki a biztosítékot. A Tesla célja láthatóan, hogy ameddig csak lehet uralja az amerikai piacot, és minden betolakodót érthetően ki is akar kergetni, még mielőtt az veszélyeztetné a pozícióját. Melon Musk ezúttal az Apple alapítóinak szólt be, miután vita alakult ki közöttük.

elon-musk-model-s



A piacban rejlő lehetőségek nyilván az Apple érdeklődését is felkeltették, és Musk védve saját bástyáit nyíltan mondta ki véleményét. Az Apple ugyanis korábban hírül adta, hogy saját autó fejlesztése helyett inkább a Tesla teljes felvásárlását tűzte ki fő céljának – fejlesztő mérnökökkel együtt, ami érthető okból rendesen betette a kaput Musk-nál. Amikor megkérdezték, hogy mi erről a véleménye az előadói képességekkel megáldott cégvezetőnek, akkor a válasz is meglett. Nyilatkozata szerint maximum azokat vihetik, akiket ő maga rúgott ki a cégtől, és egyébként is az Apple céget mint Tesla temetőt emlegetik. Mondván, ha nem megy jól neked a Tesla berkein belül, nyergelj át az Apple vállalathoz. A beszéde végén azért azt is elmondta, hogy jónak tartja, hogy az Apple is elmozdul az autózás irányába, bár azért az autók bonyolultabbak, mint egy telefon, vagy egy okosóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: