Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 11. csütörtök

Apple

Az Apple és a Google ellen versenyzik a Toyota és a Lexus

A Toyota nem csupán a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártója, de a legnyereségesebb is. Nem csoda, hogy vezető szerepet tölt be az autóiparban a környezetbarát meghajtási láncok (hibrid elektromos, hálózatról tölthető hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos, hidrogén üzemanyagcellás elektromos) mellett aktív biztonsági rendszerek és az ezekre épülő önvezető autók, vagy épp a robotika és a mesterséges intelligencia, valamint a mobilitási szolgáltatások fejlesztése területén. Az önvezető autók és a mobilitási szolgáltatások területén azonban az utóbbi években olyan versenytársakat kapott a Lexus prémium márkát is jegyző japán autógyártó – méghozzá az iparágon kívülről – akikkel csak úgy versenyezhet, ha még hatékonyabbá teszi kutatási és fejlesztési tevékenységét.

részletek

McLaren: Valóban tárgyaltunk az Apple-lel

A hatalmi harc súlya alatt szenvedő wokingi F1-es alakulat egyik munkatársa megerősítette, amit két hónapja tagadtak: felvették a kapcsolatot az amerikai IT-óriással.

részletek

A McLaren már tagadja is az Apple-híreket

A sajtóban megjelent, a csapat felvásárlásának lehetőségéről szóló hírek messzebb esnek a valóságtól, mint az alma a fájától. Akár ez is állhatna a csapat közleményében, de ennél jóval nyersebben fogalmaztak.

részletek

Az Apple felvásárolhatja a McLarent

Egy meglepő, és egyben nagy horderejű hír látott napvilágot a brit sajtóban, miszerint a világ egyik legnagyobb informatikai cége a legendás brit autógyártóval és versenycsapattal folytat tárgyalásokat.

részletek

Pazar videót hozott az Apple az iPhone 7-ről

Nem szeretnél órákat tölteni azzal, hogy mindent elolvasol az Apple új üdvöskéjéről? Nem is kell! Az almások csupán 107 másodpercet kérnek tőled arra, hogy mindent megmutassanak az iPhone 7-ről.

részletek

IT-cégóriás venné meg az F1-et

A Heineken hatalmas szponzori szerződését követően egy másik szektor egyik vezető cége is érdeklődik a Formula-1 iránt a hírek szerint, méghozzá nem szponzorként, hanem vásárlóként.

részletek

Arat az App Store: Újabb rekord az Apple-nél

A múlt évben több mint 20 milliárd dollárért vásároltak az Apple App Store alkalmazásboltban, ami újabb rekordot jelent a cég számára. Jól indul az újév is, január elseje például a szolgáltatás történetének legnagyobb forgalmú napja lett, 144 millió dollárt költöttek el náluk a felhasználók.

részletek

Bunyó magaslesről - Apple, a Tesla-temető?

A marketing láthatóan nem csupán a termékek értékesítéséből és a hozzá kapcsolódó tevékenységekből áll, hanem kemény harc a piacok és a vásárlók megszerzéséért.

részletek

iMove – az Apple elektromos autója

A környezetbarát járművek piacán tátongó rést jelenleg is sok márka próbálja betölteni: a Nissan és a Lexus már előállt egy-egy használható modellel, ám ezek forgalmazása nem igazán térül meg a cégek számára.

részletek

Nagy okosóra-körkép: melyiket válasszuk?

Évekkel ezelőtt, akárcsak az okostelefonok, az okosórák is csak egy sci-fi film kellékeinek számítottak az átlagfelhasználók számára és irigykedve bámultuk az autójával társalgó David Hasselhoffot.

részletek

Az Apple okosórájáról is vezérelhető BMW-k

A BMW ConnectedDrive csúcstechnológiás szolgáltatásaival a BMW abszolút vezető szerepet tölt be az autógyártók által kínált intelligens járműkapcsolatok terén. A BMW i Remote app elnevezésű úttörő alkalmazás minden korábbinál magasabb szintre emeli a vezető, a jármű és a környezet közötti kapcsolatot, hiszen a BMW i modellek funkciói már a távolból is vezérelhetők általa.

részletek

Elektromos autót fejleszt az Apple?

A Wall Street Journal hírportálja az ügyben járatos, de magukat megnevezni nem kívánó forrásokat idézve arról számolt be péntek este, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy évvel ezelőtt indította útjára "Titan" kódnév alatt az elektromos autó fejlesztési projektet, írja az autosvilag.com.

részletek