DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

IT-cégóriás venné meg az F1-et

A Heineken hatalmas szponzori szerződését követően egy másik szektor egyik vezető cége is érdeklődik a Formula-1 iránt a hírek szerint, méghozzá nem szponzorként, hanem vásárlóként.

Nagyon érdekes pletykák láttak napvilágot a héten egy potenciális új befektető kapcsán. A közismert brit szakíró, Joe Saward értesülései szerint az IT-szektor egyik óriása, az Apple érdeklődik az iránt, hogy többségi tulajdont vásároljon a Formula-1-ben. Saward úgy tudja, hogy a 161 milliárd dollár (azaz körülbelül 45 ezer milliárd forint) vagyonnal rendelkező cégnél már zajlanak az előkészületek egy esetleges ajánlattételre.

A brit szakíró leszögezte, hogy egyelőre semmilyen egyértelmű bizonyíték nincs a szóbeszéd alátámasztására, az viszont érthető, hogy miért merülhetett fel a gondolat az Apple-nél, hiszen amellett, hogy kiváló üzletet láthatnak az F1-ben, jelenleg is dolgoznak egy autó fejlesztésén, valamint van egy televíziós felületük, amelynek szüksége van az ütős tartalmakra.

apple_project



Előbbi, a Project Titan minden bizonnyal profitálhat az F1-es kapcsolatból, míg az Apple TV a közvetítési jogok megszerzésével és exkluzív tartalmakkal jelentősen növelheti a várakozásoktól egyelőre elmaradó felhasználói bázisát. Mindemellett az sem utolsó szempont, hogy adózási szempontból az Apple-nek szüksége van arra, hogy komolyabb összegeket fektessen be külföldön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: