DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

McLaren: Valóban tárgyaltunk az Apple-lel

A hatalmi harc súlya alatt szenvedő wokingi F1-es alakulat egyik munkatársa megerősítette, amit két hónapja tagadtak: felvették a kapcsolatot az amerikai IT-óriással.

Szeptember közepén látott napvilágot a hír, mely szerint az Apple amerikai telekommunikációs vállalat szeretne felvásárolni bizonyos mértékű részesedést a csapatból, de szó esett teljes átvételről is. A McLaren szinte azonnal tagadta az értesülést, a hírek azonban az elmúlt hetekben sem csitultak Woking üzleti ügyei körül. Amikor Ron Dennis egy kínai befektetőcsoporton keresztül szerette volna kivásárolni a Mumtalakat Holdings bahreini vállalatot és Mansour Ojjehet összesen az 75%-os tulajdonrészükből, a többségi részvényesek kvázi puccsot hajtottak végre a csapatot jelenlegi formájában megalapító üzletember ellen, eltávolítva őt a McLaren cégcsoport vezérigazgatói székéből.



A vállalat így jelenleg fej nélküli lovasként halad előre, épp ezért is érdekes, hogy a McLaren Automotive (a wokingiak közúti autógyártással foglalkozó részlege) elnöke, Mike Flewitt most mesélte el a Reutersnek, hogy annak idején valóban találkoztak az Apple embereivel, mindazonáltal cáfolta a felvásárlásról szóló híreket. „Nem volt semmilyen árajánlat a részükről” - mondta a brit. „Meglátogattak minket, és beszéltünk is egymással, de semmilyen konkrét üzleti megállapodás nem történt.”

Flewitt azt viszont megerősítette, hogy a más befektetők érdeklődtek a McLaren iránt, csakhogy az említett többségi tulajdonosok szerették volna megtartani jelenlegi pozícióikat a vállalat irányításában. „Számtalan ajánlatot kaptunk, én viszont nem látok problémát abban, hogy a jelenlegi tulajdonosi kör miért ne maradhatna, hiszen mindkét céget fejleszteni szeretnék. Őszintén hiszek benne, hogy elkötelezettek irányukban” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: