DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

LG és Samsung akkumulátorcella kerül az Audikba

Az LG Chem és a Samsung SDI dél-koreai beszállítók nagyteljesítményű akkumulátorcellái alapjain fejleszti új, tisztán elektromos hajtású SUV-modelljét az Audi.

A négykarikás márka két partnere egyaránt a korszerű cellatechnika terén tervez európai beruházást, s e termelési helyszíneikről kívánják kielégíteni az ingolstadti vállalat igényeit. Az új technológia több mint 500 kilométeres hatótávot kínál majd az Audi új Sports Utility Vehicle (SUV) modellje számára.

audi logo



„Dél-koreai fejlesztőpartnereinkkel közösen hozzuk el a legújabb akkumulátorcella-technológia gyártását az Európai Unióba, tovább erősítve az európai gazdasági térség pozícióit e kulcsfontosságú technika területén” – jelentette be Dr. Bernd Martens, az AUDI AG igazgatótanácsának a beszerzés területéért felelős tagja. A cellamodulok a tervek szerint kiemelkedően nagy teljesítményűek lesznek. „Ezzel olyan műszaki megoldást kínálhatunk, amely még vonzóbbá teszi az elektromos hajtású gépkocsikat az ügyfelek számára.”

„Első akkumulátorhajtású elektromos SUV-modellünkkel a károsanyag-kibocsátás nélküli hajtásrendszer és az élvezetes vezetés ötvözetét kínáljuk” – hangsúlyozta Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „Optimálisan integráljuk az LG Chem és a Samsung SDI által kifejlesztett, innovatív cellamodulokat járműkonstrukcióinkba, a sportosság és a nagy hatótáv vonzó együttesét biztosítva ügyfeleink számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: