DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Rajtra kész az új Audi R8

Motorsportérzés a mindennapos vezetésben: Európában már rendelhető a teljesen új fejlesztésű Audi R8. A sportautó első példányai 2015 őszén jelennek meg az utakon.

Még gyorsabb, még erősebb, még dinamikusabb: az új Audi R8 az Audi márka sportos csúcsmodellje. Az Audi R8 V10 plus* csúcsváltozat 610 lóerő teljesítményével, 330 kilométer/óra legnagyobb sebességével és 3,2 másodperces 0-ról 100 kilométer/órára gyorsulásával minden idők legerősebb és leggyorsabb sorozatgyártású Audija.

01522_r8_resize



A versenyautók tervezői, a versenyzők és a fejlesztők közötti szoros együttműködés teljes mértékben meghozta az eredményét. „Az új Audi R8 pontosan azt nyújtja, amit az ügyfelek elvárnak egy nagyteljesítményű sportautótól.” – mondta Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, az Audi igazgatótanácsának a műszaki fejlesztésekért felelős tagja. „Ez az autó átülteti a versenysportban felhalmozott tudásunkat a versenypályákról az utakra.” Ezt az Audi sportautók teljesen átdolgozott járműkoncepciója biztosítja. A középmotoros elv szerint beépített, megnövelt teljesítményű V10-es szívómotort a nagy fordulatszámon üzemelés jegyében fejlesztették ki. A teljes fordulatszám-tartományban gyors gázreakciójával és bődületes erejével lenyűgöző élményt nyújt. A nyomatékos erőforrás, az új, kis tömegű felépítés és a teljesen szabadon változó nyomatékelosztást biztosító, továbbfejlesztett quattro összkerékhajtás még dinamikusabbá teszi az Audi R8-at, a versenypályákon kívül is.

01524_r8_resize

Egy további újdonság az Audi R8-ban az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer „teljesítmény” üzemmódja. Ez lehetővé teszi a vezetőnek, hogy a legfontosabb menetdinamikai paramétereket a tapadás mértékéhez és az útviszonyokhoz igazítsa.

Az Audi R8 sikertörténete az első generáció piaci bevezetésével kezdődött 2007-ben. A vállalat azóta közel 27 ezer példányt értékesített a típusból. Az új Audi R8 előértékesítése 2015. júniusban veszi kezdetét. Az Audi R8 V10 és az Audi R8 V10 plus ára még feldolgozás alatt. Az első járműveket ősszel adják át az ügyfeleknek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: