DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Ford Mustang újratöltve – ismét gyártják az ikonikus modellt

Az idősebb generáció képviselőiben és a középkorúakban bizonyára megfogalmazódott már a kérdés: miért kell elvetni az 1960-as évek autógyártásának klasszikus, letisztult formavilágát és modelljeit, és miért nem lehet ötvözni őket a modern technológiával?

Miért kell a régire elavultként tekintenünk, miért nem lehet átmenteni belőle azt, ami jó volt, ami miatt oly sokan szerették egyik vagy másik modellt? Ezt ismerte fel a Revology nevű cég, amely ún. restomod autók gyártásával foglalkozik, vagyis klasszikus, legendás autómodelleket gyártanak újra az eredetihez hű külső megjelenéssel, ám praktikus, elsősorban biztonsági, műszaki, üzemanyag-fogyasztási stb. szempontok mentén modernizált belsővel.

E hónap elején mutatták be legújabb remekművüket, az 1964 és 1966 között gyártott Ford Mustang 2016-os modellévű változatát. A külső megjelenésben a modernizált típus csupán az elöl és hátul is megtalálható LED-ekben tér el, míg a belső térben modern műszerek, extrák, sőt, még egy a műszerfalon elhelyezett köridőmérő árulkodik arról, hogy ezt az autót nem a ’60-as években gyártották.

A jó úttartást elöl a MacPherson által kifejlesztett rugóstag, míg hátul három lengőkaros, merevhidas kialakítás biztosítja, míg az autó lelkét egy V8-as Windsor-motor jelenti, mely 365 lóerő/406 Nm teljesítményi mutatóval büszkélkedhet. Amit mindenképp fontos még kiemelni, mert bár egy újonnan vásárolt, nullkilométeres gépjármű esetében ez teljesen normális, de egy eredetileg 1964-es modell esetében mégis elsőre kicsit furcsán hat, hogy az autóra egy év teljes körű garanciát, továbbá a hajtásláncra három, a karosszériára öt év garanciát ad a Revology.

Az modernizált klasszikus szépség egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban kapható, a kupéváltozat ár 119.500, míg a kabrióé 122 ezer dollár.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: