DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Panis távozott, új magyar pilóta a WTCC-ben

Némileg váratlanul változtatta meg felállását a szezon további részére a Zengő Motorsport a WTCC-ben, miután bejelentették, hogy francia pilótájuk, Aurelien Panis nem folytatja velük az együttműködést. Szabó Zsolt debütál Argentínában.

Öt versenyhétvégét, vagyis a szezon felét versenyezte végig eddigi felállásával a Túraautó-világbajnokság magyar csapata, amely során Nagy Dániel mellett az F1-es futamgyőztes Olivier Panis fia, a formulaautózásról hirtelen váltó Aurelien volt a pilótájuk.

panis



Az alakulatnak idén sem sikerült feljebb kapaszkodnia a mezőnyben a tavalyi visszaesést követően, Panis idáig mindössze 2, Nagy pedig 1 pontot szerzett. Tegyük hozzá, a francia az idei fejlesztésekkel felszerelt Hondával, magyar csapattársa pedig egy 2015-ös modellel rótta a köröket.

Panis azonban most eddig ismeretlen okokból szakított a Zengővel, és már a következő fordulón sem áll velük rajthoz, noha tagja marad a Honda családjának, és a hírek szerint hamarosan egy másik túraautós sorozatban folytatja a pallérozódást.

Zengőéknek azonban így gyorsan új pilóta után kellett nézniük a július közepén sorra kerülő termasi hétvégére, de szerencséjükre merítési lehetőségük van bőven, hiszen több magyar pilótával is kapcsolatban állnak más sorozatokban. A választás a 21 éves Szabó Zsolt Dávidra esett, aki idén eddig az ETCC-ben szerepelt, és legutóbb Vila Realban meg is szerezte első futamgyőzelmét.

19657133_1389652964447822_3569448783755435313_n

Az új csapattárs érkezése pedig Nagy Dániel számára is előrelépést jelent, mint azt a Zengő közleményéből kiolvashatjuk:

„Ami biztos, az az, hogy Nagy Dani megkapja az idei fejlesztésekkel felvértezett autót, és Argentínában már azzal szállhat harcba a pontokért. Azt mi is tudjuk, hogy a 2015-ös autó jelen helyzetben és kompenzációs súly mellet nem igazán versenyképes, de Zsolt számára nem is a pontszerzés a cél, hanem az, hogy szokja a légkört, ismerkedjen az autóval, és minél több versenykilométert teljesítsen” - írja a csapat, amelynek szerződése értelmében kötelessége két autót indítani az idei szezonban.

Bár erről a Zengő egyelőre nem írt, a WTCC hivatalos oldalának értesülése szerint nem ez lesz a magyar alakulat állandó felállása a szezon további részére, hiszen úgy tudják, Szabó Zsolt, valamint a némi WTCC-s tapasztalattal már rendelkező Ficza Ferenc és Nagy Norbert fogják váltogatni egymást a két évvel korábbi autóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: