DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

HIVATALOS: Ex F1-es pilóta fia a Zengőnél!

Zengő Zoltán csapata hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a hírt, miszerint idén is két autóval szerepelnek a WTCC-ben, s történetük során először külföldi versenyzőjük lesz egy fiatal francia tehetség személyében!

Zengő Zoltán csapata hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy WTCC-csapata egyik versenyzője Aurelien Panis, az egykori F1-es pilóta, Olivier fia lesz. A 22 éves francia versenyző tavaly a WSR utódsorozatában, a Formula V8 3.5-ben szerepelt, ahol két futamgyőzelemmel bajnoki ötödik lett, s emellett komoly eredményeket ért el a jégralizás műfajában is.

Zengő elmondta, hogy bár szerettek volna a továbbiakban is kizárólag magyar versenyzőkkel szerepelni, a csapat anyagi helyzetének biztosítása, s a megfelelő technikai háttér megteremtése érdekében kénytelenek voltak máshogy határozni. A döntésben szerepet játszott az is, hogy a Honda is támogatta Aurelien Panis szerződtetését, valamint hogy óriási rutinnal rendelkező édesapja is komoly támogatást jelent a fiatal tehetségnek. A másik versenyző kilétére egyelőre nem derült fény, de a csapatvezető leszögezte, hogy magyar pilótát akarnak ültetni a másik Civicbe.

aurelien-panis-2016

Aurelien Panis 2016-ban


A gyár támogatása azt is jelenti, hogy a Panis által vezetett Zengő-Honda minden új fejlesztést meg fog majd kapni a 2017-es szezonban - hangsúlyozta Zengő Zoltán nyilatkozatában. Az egyéves szerződést aláíró francia karrierjét a csapat így foglalta össze röviden hivatalos honlapján:

Aurélien Panis 2011-ben kezdte a karrierjét a Francia F4 bajnokságban, amelyben 10.-ként végzett. 2012-ben csatlakozott az Eurocup Formula Renault 2.0 és Formula Renult 2.0 Alps szériákhoz, utóbbi sorozatban 26 pontot szerzett. 2013-ban a Caterham Racing Academy tagja lett, amely az akkor Caterham F1 néven futó Formula 1-es istállóval állt kapcsolatban. Ebben az évben megszerezte az első pontjait is az Eurocup Formula Renault 2.0 szériában. 2014-ben csapatot váltott, azonban két győzelmet is szerzett, egyet az Eurocup Formula Renault 2.0-ban, míg a másikat a Northern European Cup keretein belül. 2016-os szezonban az ötödik helyen végzett Formula V8 3.5 szériában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: