DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Szocsiban rajtolhat a WTCC következő szezonja

Néhány átalakítás következtében egy a sorozat számára új pályán kezdi meg 2016-os idényét a Túraautó-világbajnokság. A WTCC, az F1 és a MotoGP következő szezonja ugyanazon a napon startol.

A végleges versenynaptárat ugyan majd csak a hét későbbi szakaszában fogja kihirdetni a Motorsport Világtanács, de az elismert nemzetközi lap, a motorsport.com már megtekinthette az előzetes változatot, amitől a tényleges verzió bizonyára már alig fog eltérni.

A WTCC 2016-ban is 12 állomásra látogat el, ezek közül csak egy lesz új helyszín: az oroszországi fordulót Moszkvából a korábbi olimpiai park köré épített pályára, Szocsiba helyezik át. A Fekete-tenger partján ráadásul a szezonnyitót rendezik majd, ami a legnagyobb módosítást jelenti a futamok sorrendjében.

Dppi_03715011_336



Kissé a következő állomásokat is megkavarták, Szocsi után ugyanis a Paul Ricard és a Slovakia Ring következik, a Hungaroring pedig majd a szezon negyedik házigazdája lesz az április 24-i hétvégén. Ez után jön csak Marokkó, majd pedig a naptár egyik fénypontjának számító Nordschleife.

A tavalyi szezonnyitót, az argentínai fordulót ezzel szemben augusztus 7-ére időzítették át, a majdnem két hónapon át tartó nyári szünet végére.

A bajnokság egyelőre nem tér vissza Makaóba, az idény ugyanúgy Katarban fog záródni, mint történt az első alkalommal ebben az évben is.

A motorsportok rajongói mindenesetre komoly dózist kapnak majd március 20-án, hiszen az előzetes naptárak alapján nem csak a WTCC, hanem a Formula-1 és a MotoGP is ezen a napon kezdi majd meg 2016-os idényét. 

 

A WTCC előzetes 2016-os versenynaptára:

március 20. Szocsi
április 3. Paul Ricard 
április17. Slovakia Ring 
április 24. Hungaroring 
május 8. Marrakech 
május 29. Nurburgring (Nordschleife) 
június 12. Vila Real
augusztus 7. Termas de Rio Hondo 
szeptember 4. Motegi 
szeptember 25. Sanghaj
november 6. Buriram 
november 25. Losail 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: